Actueel

Nederlands Kamerkoor streamt 150 psalmen in 150 dagen

foto: NKKfoto: NKK
  1. Klassiekchevron right
  2. Nederlands Kamerkoor streamt 150 psalmen in 150 dagen

Het Nederlands Kamerkoor brengt vanaf 1 mei 150 dagen lang elke dag online een psalm ten gehore. De uitvoeringen zijn onderdeel van het project 150 Psalms, een ‘monumentale ode aan 1000 jaar koormuziek’ dat op initiatief van Tido Visser (directeur van het kamerkoor) in 2017 in première ging tijdens het Festival Oude Muziek.

Na alle 150 psalmen van 150 verschillende componisten in een marathonuitvoering - 12 concerten verdeeld over 2 dagen - te hebben gezongen, is het Nederlands Kamerkoor met het project de wereld over gegaan. De geselecteerde psalmen gaan over thema's als vertrouwen en hoop, machteloosheid en lijden, veiligheid en rechtvaardigheid. Thema's die in deze tijd haast dagelijks worden aangehaald: een reden voor het koor om zoveel mogelijk mensen toegang te geven tot de uitvoeringen van de psalmen. Op de website van het Nederlands Kamerkoor wordt daarom vanaf 1 mei elke dag een nieuwe psalm gepubliceerd, voorzien van een begeleidende tekst over het achterliggende thema.

Naast het Nederlands Kamerkoor als initiator zijn in deze online concerten ook drie andere koren te horen: de Tallis Scholars, Det Norske Solistkor en the Choir of Trinity Wall Street.

Ster advertentie
Ster advertentie