Actueel

Digitaal radio luisteren doe je zó!

foto: Pexels
  1. Klassiekchevron right
  2. Digitaal radio luisteren doe je zó!

Je kunt op veel verschillende manieren naar de radio luisteren. Tot vorig jaar kon dat nog via de analoge kabel, maar inmiddels is het analoge radiosignaal afgesloten. Hier lees je hoe je NPO Radio 4 ook digitaal kunt beluisteren!

Luisteren op je tablet of telefoon via de NPO Radio 4-app

Via de NPO Radio 4-app kun je niet alleen live, terug en naar podcasts luisteren, maar ook gratis berichtjes sturen naar de studio. Zo wordt luisteren nog gezelliger!

Download hier de app voor iOS
Download hier de app voor Android

Luisteren op je computer, tablet of telefoon via de website nporadio4.nl

Je kunt NPO Radio 4 ook luisteren via nporadio4.nl. Het grote voordeel? Je bent er al! Klik hiervoor eenvoudigweg op het 'luister'-icoontje in de speler bovenaan op deze pagina.

Luisteren op je radio met een DAB+ radio

DAB+ is de digitale vervanger van radio luisteren via de FM. Je haalt het signaal gratis uit de lucht, maar om te kunnen luisteren is wel een DAB+ radio(ontvanger) nodig. Vraag je plaatselijke elektronicawinkel om advies of bestel hem online.

Luisteren met je digitale televisie

Ook via de digitale televisie vind je NPO Radio 4. Het kanaal waarop we te beluisteren zijn, hangt af van wie de aanbieder is. Neem contact op met je kabelaar voor hulp.

Luisteren met je tv of stereo met behulp van een mediabox

Een mediabox is een apparaat dat beeld en/of geluid van je netwerk of internet naar je tv of stereo stuurt. Mediaboxen zijn er in veel soorten en maten en ze worden verkocht onder allerlei namen: media player, tv box, digitale decoder...
Voor een keuze uit het ruime aanbod van mediaboxen verwijzen we je naar je kabelaar of je plaatselijke elektronicazaak. Voor jou is het alleen belangrijk te weten hoe je je mediabox wil gaan inzetten: wil je hem gebruiken om radio af te spelen op je tv, of liever op je (huidige of nieuwe) stereo?

Luisteren op je radio via satelliet

De schotel is er ook, natuurlijk! Via CanalDigitaal zijn we te ontvangen op positie 23.5 en frequentie 11.914. Ontvangst alleen met smartcard/abonnement bij Canal Digitaal. Bekijk hier de volledige lijst frequenties.

Luisteren via een smart speaker

Als je een smart speaker in huis hebt (bijvoorbeeld een Google Home, Bluesound of Sonos), kun je daar ook radio mee luisteren! Via een stemcommando of de app die bij je speaker hoort kun je het radiostation selecteren dat jij wilt luisteren. Er zijn ook speciale apps te downloaden zoals TuneIn, waarmee je radiozenders kunt afspelen op je smart speaker.

Onderweg luisteren via DAB+ of FM

Ben je onderweg met de auto? Als je een nieuwe auto hebt, dan kun je via DAB+ radio naar NPO Radio 4 luisteren. In oudere modellen zit vaak alleen een FM/AM-radio. De analoge FM-distributie zal binnen een aantal jaren verdwijnen, maar tot die tijd kun je ook nog via analoge radio naar NPO Radio 4 luisteren. Hier vind je een overzicht van de FM-frequenties.

Ster advertentie
Ster advertentie