Actueel

Grachtenfestival maakt programma bekend

  1. Klassiekchevron right
  2. Grachtenfestival maakt programma bekend

Het programma van het komende Grachtenfestival – dat van 12 t/m 18 augustus plaatsvindt in Amsterdam – is bekendgemaakt. Er is dit jaar veel aandacht voor opera.

De Grens
Jan-Peter de Graaff, het 25-jarige compositietalent dat onlangs nog de prestigieuze Rostrum-prijs won, schrijft voor het festival een kameropera. Deze opera gaat 'De Grens' heten. Het verhaal gaat over keizer Wilhelm II die aan het einde van de Eerste Wereldoorlog aan de grens van Nederland verschijnt om asiel aan te vragen.

La voix humaine
Museum Van Loon brengt traditiegetrouw ook een opera in het festival. Het museum kiest dit jaar voor Francis Poulencs monodrama La voix humaine, dat uitgevoerd wordt in een Nederlandse vertaling.

Bredero
Het festival staat ook stil bij het vierhonderdste sterfjaar van de dichter en schrijver Bredero. Componiste Brechtje – die eerder al opdrachten kreeg van de NJO Muziekzomer en de Operadagen in Rotterdam – schrijft een opera op basis van Bredero’s toneelstuk De klucht van de koe.

Verder in het festival natuurlijk veel concerten op en aan het water, maar ook tien buurtconcerten en een fietstocht langs de mooiste muziekkapellen van Amsterdam-Noord. “Het Grachtenfestival komt deze zomer meer dan ooit naar de Amsterdammers toe”, stelt de organisatie.Foto's: ANP
Ster advertentie
Ster advertentie