Actueel

Fortepiano in Brugge, Amsterdam en Zutphen

foto: VPROfoto: VPRO
  1. Klassiekchevron right
  2. Fortepiano in Brugge, Amsterdam en Zutphen

Sinds 1964 organiseert het Festival van Vlaanderen - Brugge jaarlijks de gerenommeerde Internationale Wedstrijd Musica Antiqua. De beste musici uit binnen- en buitenland die gespecialiseerd zijn in de historische uitvoeringspraktijk nemen deel aan deze inmiddels 55 jaar oude traditie. Doelstelling is niet de competitie op zich, maar het stimuleren van het allerhoogste uitvoeringsniveau. De winnaar krijgt een geldprijs en een uitnodiging voor een concert in het volgende MAfestival, maar ook een aantal concerten in samenwerking met gespecialiseerde organisatoren in binnen- en buitenland.

In 2019 richtte de Internationale Wedstrijd Musica Antiqua zich op de fortepiano. De jury werd gevormd door onder andere de bekende fortepiano-specialist Bart Van Oort en Wolfgang Brunner, directeur van het Mozarteum in Salzburg. En de winnaar werd, zo bleek op 7 augustus jongstleden in Brugge: de Roemeense (forte)pianiste Aurelia Visovan. Niet alleen won zij de eerste prijs van de competitie, ze krijgt ook de mogelijkheid om een cd op te nemen bij het internationaal gerenommeerde Ricercar label.

Aurelia Visovan treedt op 10 een 11 augustus op tijdens het Geelvinck Fortepiano Festival. Op 10 augustus in Amsterdam in het Luther Museum, en op 11 augustus in het Muziek Museum in Zutphen. Tussen haakjes: ook jurylid Wolfgang Brunner treedt op tijdens dat Fortepianofestival, op 11 augustus in Amsterdam en op 12 augustus in Zutphen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.In Vrije Geluiden op zaterdag 10 augustus (23.00-24.00) hoor je een paar tips voor het Geelvinck Fortepiano Festival!
Ster advertentie
Ster advertentie