Actueel

Volg Klassiek viert de zomer ook op TV

  1. Klassiekchevron right
  2. Volg Klassiek viert de zomer ook op TV

We vieren de zomer niet alleen op NPO Radio 4 - ook op NPO 2 kun je volop genieten van zomerse klassiekers, concerten en documentaires!

Klassiek viert de zomer | 16 juli t/m 17 augustus, iedere maandag en vrijdag om 22.35 uur
In Klassiek viert de zomer volgen we tien super-getalenteerde musici in hun fascinatie voor een andere muzikale wereld. Aan de hand van hun persoonlijke verhalen gaan deze jonge avontuurlijke musici op zoek naar de oorsprong van hun favoriete muziek. Zo duikt o.a. een jonge operazangeres in de zwarte roots van George Gershwins muziek en zingt zij samen met een gospelkoor het geliefde Summertime.

Ken uw Klassieken | 15 juli t/m 2 september, iedere zondag rond 13.45 uur
Wat maakt een muzikaal meesterwerk nou zo bijzonder? In Ken uw Klassieken buigen experts zich over deze tamelijk ingewikkelde vraag. Hierbij komen o.a. de Vierde van Beethoven, Berlioz' Symphony Fantastique en de Sacre du Printemps van Stravinsky voorbij.


Jaap van Zweden: een Hollandse maestro op wereldtournee | 22 juli t/m 2 september, iedere zondag om 18.45 uur
In deze documentaireserie komen familieleden, vrienden en musici aan het woord over het werk en de persoonlijkheid van dirigent Jaap van Zweden. Hierbij wordt Van Zweden gevolgd vanaf het moment dat hij wordt gepresenteerd als chef-dirigent van het New York Philharmonic.


Het Prinsengrachtconcert | 18 augustus om 21.20 uur
Lucas en Arthur Jussen zijn dit jaar de hoofdact op het jaarlijkse Prinsengrachtconcert. Zij worden vergezeld door de Zweedse violist Daniel Lozakovich en de Nederlandse sopraan Laetitia Gerards. Het concert is live te horen op NPO Radio 4 en te zien op NPO 2.

Foto's: ANP
Ster advertentie
Ster advertentie