Actueel

Floris Kortie tipt de beste muziek voor de vakantie

  1. Klassiekchevron right
  2. Floris Kortie tipt de beste muziek voor de vakantie

Welke muziek past perfect bij een all inclusive-vakantie? En met welke componist laad je de batterij helemaal op tijdens een minimalistisch verblijf in de natuur? Floris Kortie heeft het antwoord! Hij schoof maandagavond aan bij Jinek om elk type vakantieganger van een passend stukje klassieke muziek te voorzien.

Klassieke party anthems en vredige batterij-opladers
Als het aan Floris ligt, vullen de dansvloeren van Salou en Chersonissos zich deze zomer met Carmen van Bizet. "Het is een soort klassiek party anthem." Maar wat als je juist lekker wil luieren op een strandstoel tijdens een all inclusive-verblijf? Ook daar heeft Floris aan gedacht. Zijn advies: hou het lekker Nederlands. "Je wil zo veel mogelijk Nederlandse mensen, Nederlandse reisleiding en kroketten bij de lunch. Dus ik dacht: we moeten de all inclusive-groep Nederlandse muziek meegeven. Dan stel ik Canto Ostinato van Simeon ten Holt voor. Heel kabbelend en vredig."

Maar ook aan andere vakantiegangers is gedacht. Bekijk Floris' overige muziektips in het fragment:Floris' top 3
Maar welke muziek neemt Floris zelf eigenlijk mee op vakantie? In onze zoektocht naar de Soundtrack van de Zomer deelt hij zijn top 3.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.Omslagfoto: NPO Start | KRO-NCRVSter advertentie
Ster advertentie