Actueel

Ontslag Gatti: update

  1. Klassiekchevron right
  2. Ontslag Gatti: update

Hét nieuws van deze week: het Koninklijk Concertgebouworkest ontslaat chef-dirigent Daniele Gatti op staande voet na berichten over seksueel wangedrag. Donderdag 26 juli kwam het nieuws over het vermeende wangedrag naar buiten in een artikel van The Washington Post. Gatti maakte excuses, hij had het nooit zo bedoeld, en daar leek het bij te blijven. Tot het Koninklijk Concertgebouworkest exact een week later een brief uit liet gaan, waaruit blijkt dat een aantal vrouwelijke orkestleden zich ook ongepast benaderd voelden door de chef. Tijd voor reflectie, en een vooruitblik.

Mediaoverzicht
Het Parool bracht het nieuws over Gatti's ontslag als eerste naar buiten. Muziekredacteur van die krant, Erik Voermans, was donderdagmiddag aan de telefoon in Podium.

Op donderdagavond besteedde Nieuwsuur aandacht aan het ontslag. Het fragment begint op 24.53 minuten.

Vanochtend had Margriet Vroomans muzieksamensteller en programmamaker Pieter van Nes aan de telefoon. Hij blikt vooruit op een eventuele vervanger voor Gatti.

Vrijdagavond was journalist Anne Midgette aan de telefoon in Podium. Zij schreef - samen met co-auteur Peggy McGlone - hét artikel in The Washington Post en onthult meer informatie rondom het schrijven en publiceren van het artikel.

Omslagfoto: Marco Borggreve

Ster advertentie
Ster advertentie