Actueel

Concertprogrammering seizoen 2019-2020 bekend

  1. Klassiekchevron right
  2. Concertprogrammering seizoen 2019-2020 bekend

De concertprogramma's voor het nieuwe seizoen van de omroepconcertseries zijn bekend! Ook in 2019-2020 valt er prachtige muziek te ontdekken in het AVROTROS Vrijdagconcert, de NTR ZaterdagMatinee en het AVROTROS Zondagochtend Concert.

AVROTROS Vrijdagconcert

Zo heeft de Franse componist Albert Roussel een centrale plek in het volgende seizoen van het AVROTROS Vrijdagconcert. Natuurlijk zijn er ook bekende meesterwerken te horen en muziek rond tot verbeelding sprekende thema's als 'Over faun, feniks en zeemeermin' en 'Van kroegmuziek tot kroningsmis'.

Programmering Vrijdagconcert

NTR ZaterdagMatinee

Maar liefst 20 premières gaan schitteren in seizoen 2019-2020 van de NTR ZaterdagMatinee. En dat is nog niet eens al het nieuwe: voor het eerst zal Karina Canellakis als chef-dirigent voor het Radio Filharmonisch Orkest staan. Ook andere grote namen komen voorbij: Valery Gergiev, Jaap van Zweden, Anne Sofie von Otter en Arthur en Lucas Jussen.

Programmering ZaterdagMatinee

AVROTROS Zondagochtend Concert

Komend seizoen is het feest bij het Zondagochtend Concert: de omroepserie bestaat 25 jaar! En dat wordt natuurlijk gevierd met de best aangeschreven nationale en internationale ensembles, geweldige solisten en jong talent uit binnen- en buitenland.

Programmering Zondagochtend Concert

Ster advertentie
Ster advertentie