Actueel

De NPO Radio 4 Vinylweek

  1. Klassiekchevron right
  2. De NPO Radio 4 Vinylweek

Van 25 november tot en met 1 december staat NPO Radio 4 in het teken van vinyl. In de radio-uitzendingen besteden wij daar op verschillende manieren aandacht aan.

De aftrap van de Vinylweek vind plaats in Podium op zaterdag, met een aantal opvallende nieuwe klassieke crossover releases op LP.
Vinylliefhebber Tom Klaasen neemt voor de gelegenheid een duik in zijn eigen platenkast voor twee speciale all-vinyl afleveringen van Vrije Geluiden.

Ook op zondag in Diskotabel louter vinyl met legendarische platen en opvallende klassieke LP-uitgaven van het afgelopen jaar.

De Klassieken steekt deze week de Kettingreactie en WhatsAb in een ‘vinyl-jasje’ en bespreekt daarnaast elke dag een plaat die nooit is heruitgebracht op CD in het item ‘Praatje-Plaatje’.

De Muziekfabriek laat de hele week horen welke mooie plaat je voor weinig in de kringloopwinkel kan scoren tijdens ‘Hoeveel muziek voor een piek?’

Podium heeft elke dag iemand over de vloer die ons mee kan nemen in de wereld van vinyl. We spreken onder anderen met muziekjournalist Robert Haagsma, platenverzamelaar David van Tijn, pianist Nicolas van Poucke, muziekwetenschapper Floris Schuiling.

Wij vragen, jullie draaien

Op de slotdag van de vinylweek geldt voor ons de hele dag: ‘Wij vragen, jullie draaien’. We horen daarom ook graag van jou wat wij zouden moeten draaien van vinyl. Laat het ons weten via nporadio4.nl/vinyl. Daarnaast sluiten wij deze week af met een live uitzending van Podium vanuit het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Luisteraars zijn welkom bij deze feestelijke slotuitzending van 16.00 tot 19.00 uur. De drie uur durende uitzending wordt geheel vanaf vinyl gedraaid.

Ster advertentie
Ster advertentie