Actueel

Storioni Festival 2019 start in een nieuw jasje

  1. Klassiekchevron right
  2. Storioni Festival 2019 start in een nieuw jasje

In 2019 presenteert het Storioni Trio een nieuwe opzet van het Storioni Festival. Na elf succesvolle edities van het internationale kamermuziekfestival is het tijd voor wat verandering. Het Storioni Festival 2019 wordt een echt stadsfestival: in en met de stad Eindhoven. Niet alleen in het Muziekgebouw Eindhoven, maar ook daarbuiten. ’s Avonds én overdag. Om die reden verplaatst het festival van eind januari naar mei: het ideale moment om ook buiten het Muziekgebouw muziek te maken.

Openingsconcert
Het festival opent traditiegetrouw met een fijn kamermuziekfestijn. Bekende gezichten als hoornist Hervé Joulain en de fagottist Bram van Sambeek laten zich horen in het Kwintet voor piano en blazers van Mozart. Van Sambeek speelt ook een speciaal werk voor fagotsolo van de Finse festivalcompnist Kalevi Aho.

Daarna is het de beurt aan een instrument dat tijdens een Storioni Festival nog niet zo in de schijnwerpers stond: de harp. Ravels impressionistische Introduction et Allegro is een meesterwerk van sfeer.
Het Storioni Trio is zelf te horen in Astor Piazzolla's Primavera porteño over het rauwe dagelijks leven van een arbeider onder de lentezon van Buenos Aires.

Tot slot: Antonin Dvoráks schitterende Pianokwintet een van de allermooiste stukken van de grote Tsjech.

Beluister
Het openingsconcert is op donderdag 23 mei vanaf 20:00u rechtstreeks te horen op NPO Radio 4.

Kom alvast in de stemming met een eerder concert van het Storioni Festival met jonge sterviolist Ray Chen.

Speellijst is niet beschikbaar.

Opnamedatum

vrijdag 20 januari 2017

Omroep

MAX

Componisten

Ludwig van Beethoven, Robert Schumann, Frédéric Chopin, David Lang, Erwin Schulhoff, Francis Poulenc

Uitvoerenden

Nino Gvetadze (piano), Noè Rodrigo Gisbert (spreekstem + tamboerijn), Bram van Sambeek (fagot), Christoffer Sundqvist (klarinet), Arno Bornkamp (saxofoon), Sam Haywood (piano), Ruth Gibson (altviool), Ray Cheng (viool), Storioni Trio

Tijdperken

Klassiek, Romantiek, Moderne muziek

Locatie

Muziekgebouw Frits Philips, Eindhoven

Ster advertentie
Ster advertentie