Actueel

Titanic-viool tentoongesteld

  1. Klassiekchevron right
  2. Titanic-viool tentoongesteld

In een historisch museum in Branson, Missouri wordt een bijzondere viool tentoongesteld. Het is de viool die de bootramp met de Titanic heeft overleefd!

Het snaarinstrument was oorspronkelijk gegeven aan Wallace Henry Hartley, de bandleider van de Titanic, als een duur verlovingsgeschenk en werd meegenomen op de eerste reis van het cruiseschip. Na de tragische botsing van de boot met een ijsberg in de Noord-Atlantische Oceaan op 15 april 1912, zou Wallace aan dek hebben gestaan ​​en hymnes hebben gespeeld om angstige passagiers te kalmeren. De schrijnende scène werd nagebootst in de film Titanic uit 1997.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

En nu wordt één van "de belangrijkste stukken van Titanic-memorabilia die er bestaan" beschikbaar gemaakt voor fans om uit de eerste hand te zien van 8 februari tot 15 juni 2020.

Bewaard gebleven

Hartley had de ramp helaas niet overleefd en werd twee weken na het zinken gevonden met een muziekkoffer aan zijn lichaam. Doordat de viool in de leren koffer werd gestopt had het de koude en natte omstandigheden weten te verdragen. Hartley droeg ook een reddingsboei, dus dat weerhield het instrument ervan dat het zou zinken.

In het instrument staat een gegraveerde boodschap van de verloofde van de muzikant die luidt: ‘Voor Wallace, ter gelegenheid van onze verloving. Van Maria.'

Ster advertentie
Ster advertentie