Actueel

Grachtenfestival op NPO Radio 4

  1. Klassiekchevron right
  2. Grachtenfestival op NPO Radio 4

Het Grachtenfestival gaat vrijdag 10 augustus weer van start. In dit laagdrempelige Amsterdamse festival verrassen jonge musici van over de hele wereld je met hun eigen muzikale verhaal. Muziek klinkt op de meest bijzondere plekken: op, in of rondom de grachten, met als hoogtepunt het beroemde Prinsengrachtconcert. Op NPO Radio 4 hoor je de mooiste concerten en reportages, en we zijn elke dag live aanwezig in het festivalhart.

Earbites
Dieuwertje Blok is dagelijks in Podium te horen met de talkshow Earbites, rechtstreeks vanuit het Compagnietheater. Ze interviewt musici en er is livemuziek.

Zaterdag 11 augustus van 17u tot 18u
Zondag 12 augustus van 16.30u tot 18u
Maandag 13 augustus t/m vrijdag 17 augustus 18u tot 19u

Concours
Het Grachtenfestivalconcours maakt al jaren deel uit van het Grachtenfestival. De genomineerden worden een heel seizoen gevolgd door de jury en treden op tijdens het festival. Wie wint is volgend jaar artist in residence van het Grachtenfestival, dit jaar is dat Ella van Poucke (zie foto). Woensdag 15 augustus wordt de prijs uitgereikt. Het hele concert is live te horen bij NPO Radio 4.

Woensdag 15 augustus van 20u tot 22.30u

Prinsengrachtconcert
Het Prinsengrachtconcert is al jaren het hoogtepunt van het Grachtenfestival. Dit jaar treden de pianobroers Arthur en Lucas Jussen op met een aantal muzikale vrienden. Het concert is live te volgen op NPO Radio 4 en NPO 2. Maartje Stokkers neemt de presentatie op NPO Radio 4 (inclusief voorprogramma) voor haar rekening, op NPO 2 presenteert Hans van de Boom de live tv-registratie van het hoofdprogramma. Het altijd populaire Kinderprinsengrachtconcert wordt eerder op de middag op NPO 3 uitgezonden.

Zaterdag 18 augustus vanaf 20u op NPO Radio 4 en vanaf 21.20u op NPO 2, het kinderprinsengrachtconcert is te zien om 17.20u op NPO 3.


Meer Grachtenfestival is er op het digitale themakanaal NPO 2 extra. Hierop is zaterdag 18 augustus vanaf 20u live het voorprogramma van het Prinsengrachtconcert te zien, en na het Prinsengrachtconcert kunt u rond 22.30u genieten van een reportage over het hele Grachtenfestival dit jaar.

Omslagfoto: Sarah Wijzenbeek

Ster advertentie
Ster advertentie