Actueel

Genieten van klassieke muziek én appeltaart

  1. Klassiekchevron right
  2. Genieten van klassieke muziek én appeltaart

In 2014 is de Stichting Appeltaartconcerten opgericht door altviolist Michiel Holtrop. Deze stichting reist door het hele land om mensen, die niet in staat zijn om een concertzaal te bezoeken, live klassieke muziek te laten horen. De bijzondere naam van de stichting is afgeleid van het heerlijke puntje appeltaart, dat wordt uitgedeeld in de pauze.

De stichting gaat voornamelijk langs bij verzorgingstehuizen en buurthuizen. Deze concerten zijn vaak gratis te bezoeken. Ook familieleden en mantelzorgers mogen aanwezig zijn. Ook besloten zorginstellingen, hospices, gevangenissen en TBS-klinieken worden aangedaan door de stichting. Kortom, de muziek komt naar alle mensen die niet eenvoudig een concert kunnen bezoeken.

Positief effect

De Appeltaartconcerten zorgen ervoor dat kwetsbare mensen bereikt worden en dat eenzaamheid wordt tegengegaan. Het luisteren naar klassieke muziek is goed voor de gezondheid, blijkt uit onderzoek. Voornamelijk ouderen die te maken hebben met dementie hebben baat bij luisteren naar klassieke muziek.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Musici

De musici die optreden tijdens de concerten zijn professionals. Deze beroepsmusici zijn actief in orkesten, kamermuziekgezelschappen en operahuizen. Inmiddels is er ook een CD uit, genaamd Verse Appeltaartmuziek. Op deze CD is muziek te horen die speciaal geschreven is voor de concerten van de stichting.

Waarom appeltaart?

De stichting heeft gekozen om appeltaart uit te delen in de pauzes, omdat het oppeuzelen van een puntje appeltaart zorgt voor een gezellige, laagdrempelige en intieme sfeer.

Op de website van Stichting Appeltaartconcerten kun je zien waar de volgende concerten plaatsvinden:

Website Stichting Appeltaartconcerten

Ster advertentie
Ster advertentie