Actueel

Europese concertzalen slaan handen ineen en streamen concerten

  1. Klassiekchevron right
  2. Europese concertzalen slaan handen ineen en streamen concerten

Veertien concertzalen door heel Europa zijn een bijzondere samenwerking gestart: ze laten om beurten een mooi concert uit het archief zien via een stream op Facebook.

De concerten worden elke avond om 20:00 uur uitgezonden op de Facebookpagina's van de deelnemende zalen. Onder andere het Concertgebouw in Amsterdam doet mee aan dit initiatief. Op 23 maart zenden zij de Negende symfonie van Antonín Dvořák uit met het Symfonieorkest van de Beierse Omroep, een opname van 22 maart 2019onder leiding van Mariss Jansons.

De samenwerking is opgezet door de European Concert Hall Organisation (ECHO). "In tijden van tegenspoed gaan muziek en cultuur dóór: Italianen zingen vanaf hun balkons en musici geven huisconcerten op social media. Als concertzalen van Europa wilden we samen iets doen. Met dit initiatief nodigen we het publiek uit om samen met ons vanuit huis een muzikale reis door Europa te maken.", aldus Andrew Manning, secretaris van ECHO.

Andere concertzalen die ook meewerken aan dit project zijn het Barbican Center in London, l'Auditori in Barcelona en de Elbphilharmonie in Hamburg. Bekijk hier welke zalen er nog meer meedoen en hoe het programma eruit ziet:

Programmering

Ster advertentie
Ster advertentie