Actueel

Zo maak je samen online muziek vanuit huis

  1. Klassiekchevron right
  2. Zo maak je samen online muziek vanuit huis

Nu veel (amateur)zangers en musici door de coronacrisis hun concerten in het water zien vallen, ontstaan er steeds meer online meezing- en meespeelprojecten. Zo kun je de komende weken thuis toch met elkaar muziek blijven maken. We lichten er een paar voor je uit.

Sander Speelt Kamerorkest

Na de eerste editie (de Canon van Pachelbel) presenteert NPO Radio 4-presentator Sander Zwiep: meespelen met Air uit de Derde Orkestsuite van Bach. Of je nu zingt of een instrument bespeelt, doe mee! Je kunt je partij nog inspelen en insturen t/m zaterdag 28 maart 12:00 uur.

Meer over het Sander Speelt Kamerorkest

Digitale Meezing-Matthäus

Voor iedereen die graag de Matthäus-Passion van Johann Sebastian Bach wil zingen: er is een crowdfundingsactie opgezet voor een Digitale Meezing-Matthäus. Op 29 maart wordt duidelijk of het project door kan gaan. Meld je aan via de crowdfundingspagina!

Digitale Meezing-Matthäus

Koor Kontra Korona

Op Facebook is het virtuele Koor Kontra Korona o.l.v. de Belgische dirigent Koen Vits gestart met het samen zingen van het motet If ye love me van Thomas Tallis. Alle afzonderlijk ingezongen partijen worden tot één geheel gemonteerd. Er wordt nagedacht over een vervolg.

Facebookpagina van Koor Kontra Korona

Speel mee met Klassiek

Voor de thuismuzikanten die graag klassieke muziek in een ‘karaoke-variant’-spelen, is er het platform Speel mee van NPO Radio 4. We hebben van verschillende klassieke muziekstukken bewerkingen gemaakt die goed speelbaar zijn voor amateurmusici. Download gratis de bladmuziek en speel of zing mee met professionele (piano)begeleiding. Er zijn arrangementen beschikbaar voor o.a. een instrumentale versie van Erbarme Dich uit de Matthäus-Passion, Cantique de Jean Racine van Fauré en het Largo uit de Nieuwe Wereld-symfonie van Dvořák.

Alle edities van Speel mee met Klassiek

Ster advertentie
Ster advertentie