Actueel

Concerten in de zomer: NPO Radio 4 is erbij

  1. Klassiekchevron right
  2. Concerten in de zomer: NPO Radio 4 is erbij


Hoewel de zomer nog even op zich laat wachten, weten we al wel welke concerten eraan zitten te komen. NPO Radio 4 gaat verslag doen van de mooiste optredens. Hier een kleine greep uit het aanbod.

Concertgebouw

De programmering van de BankGiro Loterij ZomerConcerten in het Concertgebouw is bekendgemaakt. De zomerse concertreeks in juli en augustus is al dertig jaar een veel bezocht festival, met aandacht voor pop, soul, jazz, wereld- en natuurlijk ook klassieke muziek.

Klassieke toppers die langskomen zijn pianiste Yuja Wang, cellist Mischa Maisky en de pianistenbroers Arthur en Lucas Jussen. Het festival staat dit jaar uitgebreid stil bij het 250e geboortejaar van Beethoven met maar liefst dertien concerten. Zo wordt onder andere Beethovens Derde Symfonie uitgevoerd door het Koninklijk Concertgebouworkest onder leiding van Francois-Xavier Roth.

De zomerconcertserie in het Concertgebouw opent op maandag 29 juni en duurt tot en met zondag 30 augustus.

Holland Festival 2020

Tijdens de 73de editie van het Holland Festival met dit jaar een hoofdrol voor ‘associate artist’ de Amerikaanse choreograaf, schrijver en danser Bill T. Jones. Van hem onder meer de voorstelling Deep Blue See, waarin wordt gereflecteerd op wisselwerking tussen individu en groep. Ook veel andere voorstellingen staan komend festival in het teken van identiteit en verbinding. En naast veel nieuwe muziek is er ook een eerbetoon aan een klassieker als Sacre du Printemps door dansers uit Afrikaanse landen.

Er vindt tevens een wereldpremière plaats van componist Louis Andriessen. Zijn nieuwe compositie De Mei, geïnspireerd door Herman Gorters beroemde gedicht Mei, is een eerbetoon aan Andriessens overleden boezemvriend, blokfluitist en dirigent Frans Brüggen (1934-2014). Het werk wordt uitgevoerd door Cappella Amsterdam, de jonge blokfluitiste Lucie Horsch, en het door Brüggen opgerichte Orkest van de Achttiende Eeuw.

Exacte data volgen laten.

Ster advertentie
Ster advertentie