Actueel

Klassieke concerten kijken op NPO Start

  1. Klassiekchevron right
  2. Klassieke concerten kijken op NPO Start

Ben je een liefhebbers van klassieke muziek en kun je niet naar de concertzaal? Dan komt de concertzaal bij jou thuis!

NPO Start, het on demand-platform van NPO, presenteert in samenwerking met de NTR en NPO Radio 4 de gratis online concertserie: NPO Radio 4 Concert.

Elke zondag om 12:00 uur komt er een opname beschikbaar uit het rijke archief van de publieke omroep, gratis te zien op NPO Start.

Zondag 3 mei: De beroemde Russische dirigent Valery Gergiev dirigeerde het Rotterdams Philharmonisch Orkest in de NTR ZaterdagMatinee van 25 januari 2020. Op het programma de bekende Willem Tell-ouverture van Rossini en de indrukwekkende Vijftiende symfonie van Sjostakovitsj.

Eerdere concerten

Op paaszondag (12 april) ging de NPO Radio 4 Concerten serie op NPO Start van start met het afscheidsconcert van dirigent Bernard Haitink met het Radio Filharmonisch Orkest en sopraan Camilla Tilling. Een opname van 15 juni 2019 in het Concertgebouw in Amsterdam met liederen van Richard Strauss en de Zevende symfonie van Anton Bruckner.

Bekijk het NPO Radio 4 Concert op NPO Start

Op 19 april kwam het inauguratieconcert van Karina Canellakis online. De nieuwe chef-dirigent van het Radio Filharmonisch Orkest had haar inauguratie op 12 oktober 2019 in de NTR ZaterdagMatinee. Op het programma: de spannende Egmont-ouverture van Beethoven, de Tiende symfonie van Sjostakovitsj en de Nederlandse première van Aether van Sebastian Currier met Baiba Skride op viool.

Bekijk het NPO Radio 4 Concert op NPO Start

De requiems van Mozart en Jommelli werden op 19 november 2019 uitgevoerd in de NTR ZaterdagMatinee door het Coro e Orchestra Ghislieri, o.l.v. Giulio Prandi

Bekijk het NPO Radio 4 Concert op NPO Start

Ster advertentie
Ster advertentie