Actueel

Coronavirus legt concertleven plat

  1. Klassiekchevron right
  2. Coronavirus legt concertleven plat

Het coronavirus covid-19 legt inmiddels niet alleen het Italiaanse muziekleven plat, ook elders in de wereld worden er talloze muzikale evenementen geannuleerd. Eerder werd al bekend dat het Boston Symphony Orchestra zijn tour door Azië heeft moeten cancellen en pianisten Yuja Wang en Lang Lang hun Europese tournees hebben afgebroken.

In Nederland worden evenementen met meer dan 100 personen in ieder geval tot en met 1 april afgelast. Het afgelasten van evenementen en concerten heeft een grote impact op de verschillende concertzalen, orkesten en ensembles in Nederland. In alle concertzalen is de de programmering voor de rest van de maand maart geschrapt. In Rotterdam gaat de eerste editie van ”Matthäus aan de Maas”, een evenement van de Evangelische Omroep (EO) dat op zaterdag 21 maart in Rotterdam Ahoy zou plaatsvinden, niet door.

Ook de concertseries van NPO Radio 4, het AVROTROS Vrijdagconcert in TivoliVredenburg, de ZaterdagMatinee en het Zondagochtendconcert in het Concertgebouw vinden in maart niet plaats.

Naast de vervallen concerten in de concertzalen heeft de coronacrisis grote gevolgen voor de talloze geplande uitvoeringen van Bach's Matthaus Passion door zowel professionele als amateurgezelschappen deze maand.

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest heeft zijn geplande tournee naar de USA geannuleerd.

De Berliner Philharmoniker hebben besloten de komende tijd wél concerten te geven, maar zonder publiek. Wie het wil meemaken, kan gratis online meekijken in de Digital Concert Hall, waar de concerten in hoge kwaliteit gestreamd zullen worden. Een geluk bij een ongeluk!

Bekijk hier de concerten van de Berliner Philharmoniker

Voor de meest actuele informatie over het coronavirus: website RIVM.

Ster advertentie
Ster advertentie