Actueel

John Williams' 71ste nominatie Grammy Awards

  1. Klassiekchevron right
  2. John Williams' 71ste nominatie Grammy Awards

De Amerikaanse filmcomponist John Williams is voor de komende uitreiking van de Grammy Awards voor twee prijzen genomineerd. In totaal is John Williams al 71 keer genomineerd geweest voor deze prestigieuze muziekprijs. 24 keer mocht hij daadwerkelijk een beeldje ophalen.

Al 58 jaar wordt Williams regelmatig genomineerd voor een Grammy Award. De komende editie kan hij een prijs winnen voor zijn Galaxy’s Edge Symphonic Suite, een compositie voor het nieuwe Star Wars themapark in Disneyland. Ook het bekende Hedwig’s Theme uit Harry Potter, gespeeld door violiste Anne-Sophie Mutter op haar nieuwe album met enkel muziek van Williams, maakt kans op een Grammy.

Luister hieronder naar de genomineerde muziek van John Williams, gespeeld door het BBC Concert Orchestra onder leiding van Keith Lockhart.

(Nog) geen record

Ondanks het indrukwekkende aantal nominaties is Williams niet de filmcomponist met de meeste Grammy-nominaties. Henry Mancini, bekend van de Pink Panther, is in zijn leven 72 keer genomineerd geweest. Williams kan Mancini dus nog inhalen als hij blijft doorgaan met componeren.

Ster advertentie
Ster advertentie