Actueel

Dutch Classical Talent: Ardemus Quartet

foto: Dutchclassicaltalentfoto: Dutchclassicaltalent
  1. Klassiekchevron right
  2. Dutch Classical Talent: Ardemus Quartet

Het Ardemus Quartet herbergt vier nationaliteiten en is daarmee het meest kosmopolitische gezelschap van Dutch Classical Talent. Arno Bornkamp, die als geen ander oog en oor heeft voor de grootste saxofoontalenten, roemt het hoge niveau van de vier spelers: ‘dat hoge speelniveau wordt ondersteund door een grote spelvreugde en een aanstekelijke muzikaliteit.’

Ardemus Quartet
Het Ardemus Quartet bestaat uit Lisa Wyss (sopraansaxofoon), Lovro Merčep (altsaxofoon), Jenita Veurink (tenorsaxofoon) en Yo-yo Su (baritonsaxofoon). De vier musici leerden elkaar kennen op het Conservatorium van Amsterdam. Vanaf het eerste moment voelden zij een natuurlijke manier van samenspelen en al snel sloeg de muzikale vonk over. De naam van het kwartet was dan ook snel duidelijk: Ardemus is Latijns voor ‘wij branden’.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Beluister het concert

Speellijst is niet beschikbaar.

Opnamedatum

vrijdag 02 september 1988

Locatie

Concertgebouw, Amsterdam

Speellijst
Benieuwd naar de muziek waar het Ardemus Quartet zelf graag naar luistert? We vroegen ze een speellijst samen te stellen met hun favoriete muziek.

Dutch Classical Talent
Dutch Classical Talent – Tour & Award is een promotietraject voor jong klassiek talent uit Nederland. Het Ardemus Quartet is één van de vier finalisten.

Stem
Naast de prijs van de vakjury, wordt er zondag ook een publieksprijs uitgereikt. Is het Ardemus Quartet jouw favoriet? Breng hier je stem uit.

Ster advertentie
Ster advertentie