Actueel

Levenswerken

  1. Klassiekchevron right
  2. Levenswerken

Nietzsche wist het ons al te vertellen: “Without music, life would be a mistake.” Voor de meeste mensen is muziek belangrijk in hun leven. Maar wat is nu het muziekstuk dat het meeste is bijgebleven of wat is het indrukwekkendste dat ze ooit gehoord hebben? In Levenswerken vertellen muziekliefhebbers over hun favoriete werk.

Het levenswerk van Claar Sloet:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Mozarts Le nozze di Figaro

Verkleedpartijen, persoonsverwisselingen en dubbele bodems. Le nozze di Figaro is een van de meest succesvolle komische opera’s ooit:

Graaf Almaviva wil een avontuurtje met het kamermeisje Susanna. Daarom gaf hij de kamerdienaar Figaro, met wie zij gaat trouwen, een kamer naast de zijne. Ooit heeft Figaro een trouwbelofte gedaan aan Marcellina, die hem daar nu aan komt houden, gesteund door haar vriend Bartolo. Dat is gunstig voor Almaviva, die Figaro's huwelijk op de lange baan probeert te schuiven. Hoewel zelf ontrouw, is de Graaf jaloers als de page Cherubino dweept met de Gravin. Figaro wil de Gravin, die lijdt onder het gedrag van haar man, helpen door een intrige waarin Cherubino zal meespelen.

Ster advertentie
Ster advertentie