Actueel

Marco Mencoboni, flamboyant pleitbezorger van de oude muziek

foto: VPRO
  1. Klassiekchevron right
  2. Marco Mencoboni, flamboyant pleitbezorger van de oude muziek

Marco Mencoboni kreeg vrijdag 16 augustus terecht ruime aandacht in De Volkskrant. Hij is artist in residence in het Festival Oude Muziek in Utrecht dit jaar. Het is trouwens zeker niet de eerste keer dat hij te zien is in Nederland: al eerder maakte hij met de Organisatie Oude Muziek een reeks 'tutorials' voor YouTube waarin op hilarische wijze van alles wordt uitgelegd (of nog wat mysterieuzer gemaakt!) over oude muziek:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.Klavecinist en dirigent Mencoboni is gespecialiseerd in de Italiaanse renaissance en barok. Tijdens het Festival Oude Muziek is hij te zien en te horen in drie verschillende producties èn in een zangworkshop. Op het klavecimbel is Mencoboni te horen in een ode aan Giovanni Maria Trabaci; met zijn ensemble Cantar Lontano brengt hij een concert rond de Spaanse componist Diego Ortiz, èn met het Requiem van Durante. Alle info is natuurlijk te vinden op de website van het festival. En als kers op de taart presenteert Mencoboni zijn Cantar Lontano ook op in het informele (drankje mag mee naar binnen), op een jonger publiek gerichte Pieces of Tomorrow in TivoliVredenburg.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.Marco Mencoboni is ook te zien bij Vrije Geluiden op TV! Tijdens het Festival wordt een aantal sessies opgenomen - onder meer met Mencoboni - voor uitzending op zondagochtend 8 september, 10.30 uur op NPO 1.

Een vooruitblik op enkele highlights en thema's van het festival is zaterdagavond 17 augustus te horen in Vrije Geluiden op NPO Radio 4.
Ster advertentie
Ster advertentie