Actueel

5 tips tegen verveling

foto: NPO Radio 4foto: NPO Radio 4
  1. Klassiekchevron right
  2. 5 tips tegen verveling

Met NPO Radio 4 hoef je je nooit te vervelen. Wij bieden je vijf activiteiten aan waardoor je je uitstekend kunt vermaken!

|1| Podcast luisteren

Een fijn tijdverdrijf is het luisteren naar podcasts. Je kunt lekker in de tuin gaan zitten of op je bed liggen en tegelijkertijd luisteren naar een boeiend verhaal. Als je geïnteresseerd bent in filmmuziek, dan vind je zoektocht van presentator Jet Berkhout naar de Italiaanse filmcomponist Ennio Morricone waarschijnlijk interessant. In de podcast Alle wegen leiden naar Ennio Morrico probeert Jet erachter te komen wat de drijfveer was van de componist.

Als je houdt van spannende, mysterieuze verhalen, luister naar de podcast Klassieke Mysteries. Detectives Ab Nieuwdorp en Rebecca van der Weijde proberen onder andere te achterhalen of Jean-Baptiste Lully zelfmoord pleegde met een baton, of Hector Berlioz de vrouw van zijn dromen vermoordde en waar de Achtste symfonie van Jean Sibelius is gebleven.

Mocht je interesse liggen bij geschiedenis, luister dan naar de serie Muziek tot leven - Verhalen van musici in de oorlog. In deze podcast vertelt presentatrice Margriet Vroomans over de ingrijpende invloed van de Tweede Wereldoorlog op de levens van Nederlandse componisten en musici.

Overzicht podcasts

|2| Speellijst beluisteren

Soms is het fijn om even languit op de bank te liggen, de ogen te sluiten en te genieten van prachtige muziek. Met ons diverse aanbod aan speellijsten vind je muziek die past bij elke sfeer. Zo kun je nu van de herfst genieten met de speellijst Herfst:

Herfst

Overzicht speellijsten

Overigens blijkt uit onderzoek dat het luisteren naar klassieke muziek ook gezond is!

|3| Muziek maken

Je kunt uiteraard ook zelf muziek maken. Wij helpen je daar graag bij met het initiatief Speel mee met Klassiek. Hiermee kun je, onder begeleiding van professionele musici, thuis een klassiek stuk instuderen in je eigen tempo. Zo kun je bijvoorbeeld Cantique de Jean Racine van Gabriel Fauré leren spelen.

Speel mee: Cantique de Jean Racine

Ook zangers kunnen een mooi stuk leren zingen, namelijk de Negende symfonie, 'Uit de Nieuwe Wereld' van Antonín Dvořák.

Zing mee: De Nieuwe Wereld

|4| Concerten bekijken

NPO Start, het on demand-platform van de NPO, presenteert in samenwerking met de NTR en NPO Radio 4 de gratis online concertserie: NPO Radio 4 Concert. Elke zondag om 12:00 uur komt er een gratis opname beschikbaar uit ons rijke archief. Bekijk het eerste concert waarin dirigent Bernard Haitink met het Radio Filharmonisch Orkest liederen van Richard Strauss en de Zevende symfonie van Anton Bruckner dirigeert.

NPO Radio 4 Concert

|5| Hardlopen

Voor de mensen die niet stil kunnen zitten en iets actiefs willen doen: begin met hardlopen! Met het trainingsschema van Fit op 4 leer je hardlopen op klassieke muziek. Running-coach Ab Nieuwdorp sleept je door de training heen, met niet alleen loopinstructies, maar ook smakelijke weetjes over de muziek waarop je loopt.

Gerelateerde podcast

Fit op 4

Fit op 4

Kortom, er is genoeg te doen waarmee je verveling de baas bent!

Ster advertentie
Ster advertentie