Actueel

Afsluiting Soundtrack van de zomer

  1. Klassiekchevron right
  2. Afsluiting Soundtrack van de zomer

Vrijdag 24 augustus werd Klassiek viert de zomer en de Soundtrack van de zomer feestelijk afgesloten met de ultieme zomermuziek. In 4 de middag draaide presentator Christiaan Kuyvenhoven de zonnige lijst, samengesteld door luisteraars, musici en presentatoren. Bovendien kwamen twee ensembles live spelen in de studio: Pianoduo Scholtes & Janssens en violist Noa Eyl met twee muziekvrienden uit de zigeunermuziek.

Gamelan en zigeunermuziek
Noa Eyl en Lestari Scholtes waren allebei te zien in een aflevering van Klassiek viert de zomer op NPO 2. Eyl mocht optreden met Lajos Padar, een van de grootste zigeunerviolisten van dit moment. Scholtes waagde zich aan gamelanmuziek, vanwege haar Indonesische roots.

Van gamelan was vrijdag geen sprake, het duo speelde een selectie uit Ma mère l'oye van Ravel. Noa Eyl, Daniël Luca (cimbaal) en Gabriel Barbalau (contrabas) gingen wel de zigeunerkant op: ze speelden een aanstekelijke uitvoering van de Hongaarse dans nr.1 in g kl.t. van Brahms, en een Roemeens traditioneel stuk: de Hora Marticioriuli.

Je kunt de filmpjes van de optredens hier bekijken.

Omslagfoto: Marc Wielaert

Ster advertentie
Ster advertentie