Actueel

Cello Biënnale 2020 in het Avondconcert

  1. Klassiekchevron right
  2. Cello Biënnale 2020 in het Avondconcert

Vanuit het Muziekgebouw aan het IJ besteedt Het Avondconcert ruim aandacht aan de Cello Biënnale. Op 24, 25, 27 en 29 oktober staat het programma in het teken van de biënnale met liveconcerten en opnames van het festival. Kijk voor meer informatie over de Cello Biënnale op de themapagina.

Themapagina Cello Biënnale

Cello Biënnale

Om de twee jaar is het Muziekgebouw aan het IJ voor tien dagen een celloparadijs. Vanuit de hele wereld komen musici en fans naar Amsterdam om zich onder te dompelen in de wereld van de cello. Dit jaar is het festival niet toegankelijk voor publiek, maar zijn alle concerten live te zien via videostreams. In de programmering staat klassieke muziek centraal, maar er zijn allerlei verbindingen met muziek uit andere culturen, popmuziek, jazz en improvisatie. Tijdens het festival vindt ook het Nationaal Cello Concours plaats. Door de huidige omstandigheden bestaat de programmering uit bijna alleen maar Nederlandse cellisten, deze editie van de biënnale is dus bij uitstek een kans om de hele Nederlandse cellotop te horen.

Avondconcerten

Het Avondconcert komt vier avonden live vanuit het Muziekgebouw aan het IJ. Topcellisten als Quirine Viersen, Pieter Wispelwey en de cellosectie van het Koninklijk Concertgebouw Orkest klinken naast de talenten van de nieuwe generatie zoals Alexander Warenberg, Ella van Poucke, Maya Fridman en vele anderen. Kijk voor meer informatie over de concerten bij de programma-informatie van de uitzendingen van zaterdag 24 oktober, zondag 25 oktober, dinsdag 27 oktober en donderdag 29 oktober.

Ster advertentie
Ster advertentie