Naar homepage
Actueel

Jet Berkhout op zoek naar Ennio Morricone in nieuwe podcast

 1. Klassiekchevron right
 2. Jet Berkhout op zoek naar Ennio Morricone in nieuwe podcast

Wie kent niet de onheilspellende mondharmonicaklanken uit Once Upon A Time In The West? De soundtrack van deze western is geschreven door de wereldberoemde componist Ennio Morricone. Wanneer NPO Radio 4-presentator Jet Berkhout ontdekt dat hij tot op zijn negentigste nog door Europa toerde om concerten met zijn eigen muziek te dirigeren, wil ze meer over Morricone weten. En wij ook!

Jet op NPO Radio 1

Bekijk het fragment:

Jet Berkhout bij Stax&Toine op NPO Radio 1

Alle wegen leiden naar Morricone

In de zesdelige podcast Alle wegen leiden naar Morricone neemt Jet de luisteraar mee in haar zoektocht naar deze levende legende, die elk jaar hoog in de NPO Radio 4 Filmmuziek Top 40 staat. Wat drijft iemand die ogenschijnlijk introvert en schuw is om zo lang door te gaan? Liefde voor zijn vak? Eerzucht? Geld?

Jet zoekt hardcore-fans op, musici die onder Morricone speelden, collega-filmcomponisten, critici en Morricones zoon. Tussen de bedrijven door leert ze verwoed Italiaans zodat ze haar vragen hopelijk aan de maestro zelf kan stellen.

Tutte le strade portano a Morricone

Volg Jet op haar queeste naar Morricone in de podcast Alle wegen leiden naar Morricone, vanaf vrijdag 31 januari live op jouw favoriete podcast-platform. Of hier, op onze website ?. Jet heeft Andrea vast getackeld. De zoon van Ennio... Kijk maar:

Jet Berkhout in gesprek met Andrea Morricone

Beluister de teaser

Vanaf 31 januari in je feed: Alle wegen leiden naar Morricone

Afleveringsinformatie

 • Aflevering 1: Wie is Morricone?
  Hij is een man van superlatieven: meer dan 500 filmscores op zijn naam, een recordaantal platen verkocht en overladen met prijzen. Maar hij is ook sober en publiciteitsschuw. Toch probeert Jet contact met hem te leggen.
 • Aflevering 2: Morricone is booming
  Er blijkt een hele community achter Morricone te zitten, een fanclub en een harde kern Morricone-verzamelaars. Jet ontmoet de grootste verzamelaar ter wereld, die haar misschien wel met de maestro in contact kan brengen.
 • Aflevering 3: Morricones schaduwkanten
  Opvliegend, achterdochtig, gefrustreerd: Morricone blijkt niet een brandschoon imago te hebben. Ook niet al zijn muziek blijkt even geslaagd. Berkhout ontrafelt een rel.
 • Aflevering 4: Morricone in levenden lijve
  Hoe is hij van dichtbij? In Lucca geeft Morricone zijn afscheidsconcert. Nog een allerlaatste keer beklimt hij het podium en wordt hij toegejuicht door een verhitte menigte. Jet Berkhout is erbij en is verbluft door Morricones reactie.
 • Aflevering 5: Morricone als mens
  Hoe is Morricone aan de keukentafel? Jet Berkhout praat met Andrea, Morricones zoon over zijn band met Morricone en hoe ingewikkeld het is om zo’n beroemde vader te hebben.
 • Aflevering 6: De jacht op Morricone
  Omdat de maestro geen interviews meer geeft, moet Berkhout een creatieve oplossing vinden om met Morricone in contact te komen. Ze verzint een list.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

NPO Radio 4 Filmmuziekweek op radio en tv

Alle wegen leiden naar Morricone is onderdeel van de NPO Radio 4 Filmmuziekweek, die op maandag 3 februari begint. Tijdens de week is in alle programma’s de mooiste muziek geschreven voor het witte doek te horen. Daarnaast staat elke dag een bepaalde soundtrack centraal, zoals de muziek van de films Ben Hur (1959), Edward Scissorhands (1990) en Joker (2019).

Op televisie heeft themakanaal NPO 2 extra tijdens de Filmmuziekweek elke avond extra aandacht voor filmmuziek met portretten, documentaires en concertregistraties.

Filmmuziek Toplijst

Afsluiter van de week vormt op vrijdag 7 februari de NPO Radio 4 Filmmuziek Toplijst met de 40 meest epische soundtracks. Deze lijst wordt door jullie samengesteld door het stemmen op de mooiste filmmuziek.

23 e2cd812dca NPO Radio 4 Filmmuziekweek
Ster advertentie
Ster advertentie