Naar homepage
Achter de schermen

Beste filmmuziek volgens Martin Koolhoven

  1. Klassiekchevron right
  2. Beste filmmuziek volgens Martin Koolhoven

Henry Mancini - Touch of Evil

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ennio Morricone - C’era una volta il west (Once upon a time in the west)
L’America di Jill
Ron Haydock & The Boppers - Eaffin’ And Surfin'
(Theme From Rat Pfink A Boo Boo)

Martin Koolhoven geldt als één van de meest getalenteerde en gerespecteerde regisseurs van Nederlandse bodem. Hij maakte naam met Het Schnitzelparadijs en boekte eveneens succes met Oorlogswinter, een verfilming van het boek van Jan Terlouw. Zijn laatste speelfilm, de controversiële western-thriller Brimstone, werd geselecteerd voor het prestigieuze filmfestival van Venetië en won vorig jaar maar liefst zes Gouden Kalveren – onder meer voor ‘beste film’ en ‘beste regie’.

De kijk van Koolhoven

De kijk van Koolhoven is een zesdelige reeks filmcolleges verzorgd door filmregisseur en cinefiel Martin Koolhoven. Aan de hand van scènes uit zijn favoriete speelfilms maakt Koolhoven de kijkers deelgenoot van zijn liefde voor cinema. Van The Godfather tot Back to the Future, van Ben Hur tot Spider-Man: Into The Spider-Verse, van Un Prophète tot Once Upon a Time in America:, iedere filmenthousiasteling kan zijn hart ophalen.

De tweede reeks van 6 afleveringen van De kijk van Koolhoven is vanaf vrijdag 21 februari wekelijks te zien om 20.25 uur op NPO 3.

Meer over De kijk van Koolhoven

Ster advertentie
Ster advertentie