Achter de schermen

Beste filmmuziek volgens Martin Koolhoven

foto: ANP
  1. Klassiekchevron right
  2. Beste filmmuziek volgens Martin Koolhoven

Martin Koolhoven geldt als één van de meest getalenteerde en gerespecteerde regisseurs van Nederlandse bodem. Hij maakte naam met Het Schnitzelparadijs en boekte eveneens succes met Oorlogswinter, een verfilming van het boek van Jan Terlouw.

Zijn controversiële western-thriller Brimstone werd geselecteerd voor het prestigieuze filmfestival van Venetië en won vorig jaar maar liefst zes Gouden Kalveren – onder meer voor ‘beste film’ en ‘beste regie’.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Henry Mancini - Touch of Evil

Ennio Morricone - C’era una volta il west (Once upon a time in the west)
L’America di Jill
Ron Haydock & The Boppers - Eaffin’ And Surfin'
(Theme From Rat Pfink A Boo Boo)

De kijk van Koolhoven

De kijk van Koolhoven is een zesdelige reeks filmcolleges verzorgd door filmregisseur en cinefiel Martin Koolhoven. Aan de hand van scènes uit zijn favoriete speelfilms maakt Koolhoven de kijkers deelgenoot van zijn liefde voor cinema. Van The Godfather tot Back to the Future, van Ben Hur tot Spider-Man: Into The Spider-Verse, van Un Prophète tot Once Upon a Time in America:, iedere filmenthousiasteling kan zijn hart ophalen.

Meer over De kijk van Koolhoven

Filmmuziek Top 100

De Filmmuziek Top 100, wat was het weer een feest! Van maandag 6 t/m vrijdag 10 maart hoorde je de meest aangrijpende en onvergetelijke soundtracks bij NPO Klassiek.

En traditiegetrouw sloten we af met de Filmmuziek Top 100 op vrijdag 10 maart!

🍿 Bekijk de lijst

🎬 Meer Filmmuziek

Ster advertentie
Ster advertentie