Kerst vier je op NPO Radio 4

STER Advertentie

Kom helemaal in de kerststemming met deze prachtige kerstconcerten.

WEINACHTSHISTORIE DOOR DE NEDERLANDSE BACHVERENIGING

In dit kerstconcert van de Nederlandse Bachvereniging draait alles om de Weihnachtshistorie van Heinrich Schütz. Dit oratorium is het kerstverhaal op muziek, compleet met herders, engelen en koningen. Naast Schütz klinkt kerstmuziek uit de zeventiende eeuw met melodieën die nog steeds bekend zijn.

 

CALEFAX - KERST ANDERS

Calefax brengt je in de stemming met een programma vol kerstkrakers. Een van de populairste krakers is natuurlijk Tsjaikovski’s ballet De Notenkraker, met als bonus nog de swingende Nutcracker-variant van Duke Ellington. Hemels tegenwicht wordt geboden door Bach. En natuurlijk mag Maria op het Kerstfeest niet ontbreken hier in delen uit de Mariavespers van Monteverdi. De mannen van Calefax laten niemand naar huis gaan zonder een paar onvervalste Engelse Christmas carols.

 

ULTIEM ENGELS KERSTCONCERT DOOR HET CHOIR OF ST. JOHN'S COLLEGE

De jongens van het Choir of St. John’s College uit Cambridge brengen je helemaal in kerststemming. Een ultiem Engels Kerstconcert met de allermooiste en bekendste carols. 

 

KERST MET HOLLAND BAROQUE EN VOX LUMINIS

Kerst is door de eeuwen heen altijd een periode van bezinning geweest. Duitse barokcomponisten als Buxtehude en Praetorius schreven voor de kersttijd prachtige muziek waar een grote innerlijke rust en stralende verlichting van uitgaat. Holland Baroque en het voortreffelijke vocaal ensemble Vox Luminis maken er met dit bijzondere repertoire een onvergetelijk kerstconcert van.