Kerst vier je op NPO Radio 4

STER Advertentie

Zoals ieder jaar hoor je ook in 2020 de mooiste klassieke kerstmuziek op NPO Radio 4. Meer informatie volgt binnenkort.

NPO Radio 4 Kerstconcert

Op 19 december van 19:00-23:00 uur is er weer een sfeervol NPO Radio 4 Kerstconcert i.s.m. AVROTROS live vanuit de Domkerk in Utrecht. Het Groot Omroepkoor, leden uit het Radio Filharmonisch Orkest en solisten o.l.v. Benjamin Goodson laten je genieten van de mooiste klassieke kerstmuziek!

Bekijk het programma

Messiah: de podcast

De Messiah van Georg Friedrich Händel is één van de meest uitgevoerde werken uit de klassieke muziekgeschiedenis. Meestal staat hij rond kerstmis op het programma, maar dit jaar zetten de coronamaatregelen een streep door de meeste Messiah-uitvoeringen. Om toch te kunnen genieten van dit stuk, maken presentator Lex Bohlmeijer en dirigent en violist Johannes Leertouwer een vierdelige podcastserie, waarin ze de geheimen van de Messiah proberen te ontrafelen.

Beluister de podcast

Speel mee met Joy to the World

NPO Radio 4 heeft een kersteditie van Speel mee, speciaal voor (amateur)zangers. Voor een perfecte kerst krijg je alles wat je nodig hebt om thuis om de kerstklassieker Joy to the World onder de knie te krijgen. 

Ook nu krijg je weer bladmuziek en uitlegvideo's met handige tips van onze professionele zangcoach en verschillende meespeelopnames ingezongen door leden van het Groot Omroepkoor. 

Lees meer

Live kerstmuziek in de studio

Kom in de stemming voor kerst met feestelijke live muziek vanuit onze studio. Van maandag 21 t/m vrijdag 25 december hebben we iedere dag een huisensemble te gast!

Bekijk de live optredens

Kerstmatinee

Op Eerste kerstdag kun je traditiegetrouw kijken en luisteren naar het Concertgebouworkest in de Kerstmatinee. Dit keer onder leiding van de Finse dirigent Klaus Mäkelä. Luister vanaf 14:00 uur naar NPO Radio 4 of kijk vanaf 15:00 uur via NPO 2.

Meer info