STER Advertentie

Vier kerst samen met NPO Radio 4! Geniet van de mooiste kerstmuziek, beleef het NPO Radio 4 Kerstconcert vanuit De Domkerk in Utrecht en zorg dat je de koude decembermaand lekker warm binnen blijft om niks van NPO Radio 4 te missen!

Muzikale kerstwensen en antwoord op lastige kerstkwesties

  • De Ochtend van 4 geeft je kerstwens een extra muzikaal tintje! Spreek je kerstwens in, en De Ochtend van 4 maakt er een klinkende kerstkaart van!  
  • De Muziekfabriek behandelt Kerstkwesties met etiquette-expert Beatrijs Ritsema. Kerst is familie, eten, drinken, een boom, cadeaus, maar ook: kerststress! Van 16 tot en met 23 december krijg je in De Muziekfabriek antwoord op lastige kerstkwesties zodat je de kerstdagen heelhuids door kunt komen.

Live muziek in de uitzending

Op vrijdag 20 december bruist onze studio van de live optredens: in De Klassieken zingt kerstkoor Anuna en in Podium is vocaal ensemble Frommermann te gast.

Kerstconcerten op NPO Radio 4

Natuurlijk zendt NPO Radio 4 met en rond kerst ook weer de mooiste concerten uit.

Bekijk het overzicht

NPO Radio 4 Kerstconcert

Op zondag 22 december vindt om 20.15 uur het NPO Radio 4 Kerstconcert plaats in de Dom in Utrecht. Het Groot Omroepkoor en het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Klaas Stok spelen de mooiste kerstmuziek, en meezingen mag!

Bekijk hier alvast het programma:

  • Bach - Cantate BWV.36 "Schwingt freudig euch empor"
  • Bach - Magnificat BWV.243 in D gr.t. 
  • MacMillan - The Strathclyde motets: O radiant dawn / The canticle of Zachariah
  • Vivaldi - Gloria RV.589 in D gr.t.
  • Gauntlett/ D. Willcocks - Once in Royal David's City 
  • Mendelssohn/ D. Willcocks - Hark! The Herald Angels Sing 

Kerstmatinee

Op 25 december is de traditionele Kerstmatinee van het Koninklijk Concertgebouworkest, dit jaar met de imposante 9e symfonie van Ludwig van Beethoven. Vanaf 14.15 live op NPO Radio 4 te horen en om 22.15 uur te bekijken op NPO 2.

Speel mee met Joy to the World

NPO Radio 4 heeft een kersteditie van Speel mee, speciaal voor (amateur)zangers. Voor een perfecte kerst krijg je alles wat je nodig hebt om thuis om de kerstklassieker Joy to the World onder de knie te krijgen. 

Ook nu krijg je weer bladmuziek en uitlegvideo's met handige tips van onze professionele zangcoach en verschillende meespeelopnames ingezongen door leden van het Groot Omroepkoor. 

Lees meer