Vier kerst samen met NPO Radio 4! Geniet van de mooiste kerstmuziek, beleef het NPO Radio 4 Kerstconcert vanuit De Domkerk in Utrecht en zorg dat je de koude decembermaand lekker warm binnen blijft om niks van NPO Radio 4 te missen!

Muziekadvies bij het kerstmenu, volop live muziek en antwoord op lastige kerstkwesties.
In De Ochtend van 4 krijg je perfect muziekadvies voor het kerstmenu. Weet je nog niet wat te koken voor kerst? Geen nood, in 4 de Middag leer je gerechten uit de klassieke muziek waar je culinair en muzikaal indruk mee maakt. 
Luister In Podium en de Klassieken kerstspecial op vrijdag 21 december naar heerlijke kerstmuziek optredens. 

De Muziekfabriek behandelt Kerstkwesties.
Kerst is familie, eten, drinken, een boom, cadeaus. En ook kerststress! Van 17 tot en met 23 december geeft etiquette-expert Beatrijs Ritsema in de Muziekfabriek antwoord op lastige kerstkwesties zodat je de kerstdagen heelhuids door kan komen.

Kerstconcerten op NPO Radio 4
Natuurlijk zendt NPO Radio 4 met en rond kerst ook weer de mooiste concerten uit.

Bekijk het overzicht


Radio 4 Kerstconcert
Op zaterdag 22 december vindt om 20.15 uur het Radio 4 Kerstconcert plaats in de Dom in Utrecht. Het Groot Omroepkoor en het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Klaas Stok spelen de mooiste kerstmuziek, en meezingen mag!

Bekijk hier alvast het programma:

- Wolfgang Amadeus Mozart - Exsultate, jubilate 
- Francesco Durante - Magnificat
- Jan Sandström - Es ist ein Ros entsprungen
- Morten Lauridsen - O magnum mysterium 
- Wolfgang Amadeus Mozart - Vesperae solennes de confessore
- Joy to the World

Speel mee met Joy to the World
NPO Radio 4 organiseert een kersteditie van Speel mee. Voor een perfecte kerst krijg je alles wat je nodig hebt om thuis om de kerstklassieker Joy to the World onder de knie te krijgen. 
Ook nu krijg je weer bladmuziek en uitlegvideo's met handige tips van onze professionele zangcoach en verschillende meespeelopnames ingezongen door leden van het Groot Omroepkoor. 

Lees meer