STER Advertentie

We gaan op zoek naar de 300 klassieke muziekstukken die de NPO Radio 4 luisteraars het meest raken, inspireren, ontroeren, energie geven, troosten of herinneringen tot leven brengen. Al deze 300 stukken vormen samen de NPO Radio 4 Hart & Ziel Lijst, die we uitzenden van 15 tot en met 19 oktober 2018.

Uitzending Hart & Ziel Lijst op NPO Radio 4
Van 15 tot en met 19 oktober zenden we de NPO Radio 4 de Hart & Ziel Lijst live uit, dagelijks tussen 07.00 en 20.00 uur. In de programma’s laten de NPO Radio 4-presentatoren de 300 meest populaire muziekstukken horen.

Televisie
In het tv-programma Hart & Ziel gaat Floris Kortie door het hele land op bezoek bij mensen met een persoonlijk verhaal bij één van de stukken uit de Hart & Ziel Lijst van NPO Radio 4. Mensen waarin je niet meteen het stereotype klassieke muziekliefhebber herkent. Van een vlaaienbakker uit Limburg tot een brandweerman uit Amsterdam, en een duivenmelker uit Leeuwarden tot een drankenhandelaar op de Kruiskade in Rotterdam.

Al deze mensen hebben een bijzonder verhaal over een klassiek meesterwerk. Club Classique bezoekt deze mensen , tot ieders verrassing, op hun werkplek om dat meesterwerk te spelen. De confrontatie van de hoofdpersonen met een ensemble dat hun lievelingsmuziek speelt, zorgt voor ontroerende momenten. 

Met Hart & Ziel sluit de NTR op NPO 2 aan bij de Hart en Ziel Lijst van NPO Radio 4, de Top 300 van de klassieke muziek. Kijk van maandag 15 tot en met vrijdag 19 oktober, direct na Nieuwsuur op NPO 2. 

Hart & Ziel Festival
Op vrijdag 19 oktober is TivoliVredenburg het podium voor het Hart & Ziel Festival, live te horen op NPO Radio 4. Tijdens de radio-uitzending en in het gebouw tellen we af naar de nummer 1 van de lijst, met veel live muziek. Daarnaast zijn er in het gebouw allerlei activiteiten, zoals een lunchconcert, lezingen, en workshops. 

Het Hart & Ziel Festival wordt feestelijk afgesloten met het Hart & Ziel Slotconcert in de Hertz-zaal in TivoliVredenburg. Hierover volgt later meer informatie.