Meer NPO

60 jaar ZaterdagMatinee De meest memorabele concerten uit het omroeparchief

Meer informatie

Overzicht van 30 september 2020

De Nacht

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
De Ochtend van 4

07:00 - 09:00

De Ochtend van 4 KRO-NCRV

Presentatie: Margriet Vroomans

In deze uitzending

Een ochtendprogramma waarin toegankelijke, verrassende muziek centraal staat. Margriet Vroomans houdt je daarnaast kort op de hoogte van het belangrijkste nieuws van de dag.
ontbijtgast Dianda Veldman
De Klassieken

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie: Ab Nieuwdorp

In deze uitzending

Elke werkdag van 09:00 - 12:00 uur de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis, gepresenteerd door Ab Nieuwdorp. Met de Kettingreactie en WhatsAb.
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Carine Lacor

In deze uitzending

Een toegankelijk, opgewekt en ontspannen lunchprogramma. Met inspirerende berichten, aandacht voor jong klassiek talent en vooral: veel mooie en verrassende muziek, van stokoud tot gloednieuw.
Maatwerk

14:00 - 16:00

Maatwerk Omroep MAX

Presentatie: Sander Zwiep

In deze uitzending

Een opgewekt middagprogramma met aangename klassieke muziek die perfect aansluit op de middag. Voor wie hard aan het werk is, of juist een rustige middag heeft: Maatwerk zorgt voor passende muzikale omlijsting.
Podium

16:00 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

Vers van de pers: de nieuwste cd's, interviews, reportages en de laatste stand van zaken in klassieke-muziekland. Elke werkdag van 16:00 tot 19:00 uur en op zaterdag van 17:30 tot 19:00 uur op NPO Radio 4. Met Hans Haffmans, Dieuwertje Blok en Wouter Pleijsier.
Passaggio

19:00 - 20:00

Passaggio KRO-NCRV

Presentatie: Lex Bohlmeijer

In deze uitzending

Passaggio, elke werkdag op NPO Radio 4. Muziek om bij te komen van de dag en op te laden voor de avond, met Lex Bohlmeijer.
Avondconcert

20:00 - 22:30

Avondconcert NTR

Presentatie: Beitske de Jong

In deze uitzending

Mahler
Volgens Reinbert de Leeuw is het muziek die de essentie raakt, Das Lied von der Erde. De bewerking voor kamerorkest die De Leeuw er zelf van maakte, nam hij in januari 2020 op met Het Collectief, niet lang voor zijn overlijden.

Het Collectief is een kamermuziekensemble met een vaste kern van vijf musici. Hun repertoire richt zich op de Tweede Weense School, van waaruit ze de grote 20e-eeuwse werken spelen, maar ook nieuwe stromingen verkennen. Het Collectief staat dit keer onder leiding van Gregor Mayrhofer met tenor Yves Saelens en alt Lucile Richardot.

Het collectief o.l.v. Gregor Mayrhofer
Yves Saelens, tenor
Lucile Richardot, alt

Mahler - Das Lied von der Erde (arr. Reinbert de Leeuw)

Opname van 11 september 2020, Muziekgebouw aan ’t IJ, Amsterdam

Mozart op hoorn en piano
Hoornist Rob van de Laar is sinds juni 2016 solohoornist bij het Mozarteum Orkest Salzburg. In 2017 ontving hij de Nederlandse Muziekprijs. Naast zijn werk in orkestverband speelt hij graag kamermuziek.

Francesco Piemontesi staat bekend om zijn interpretaties van Mozart en vroegromantisch repertoire. Tegelijkertijd weet hij zich ook raad met repertoire uit de late 19e eeuw en het begin van de 20e eeuw. Hij soleerde wereldwijd met orkesten en werkte met dirigenten als Vladimir Ashkenazy, Ton Koopman en Antonio Pappano.

Mozarteum Orkest
Rob van de Laar, hoorn
Francesco Piemontesi, piano

Mozart - Hoornconcert nr. 2
Mozart - Pianoconcert nr.26

Opname van 8 augustus 2020, Haus für Mozart, Salzburg
Opium

22:30 - 23:59

Opium AVROTROS

Presentatie: Jan Mom

In deze uitzending

Opium is hét kunst- en cultuurprogramma, met interviews en reportages, een artist in residence in het Opium Atelier en een eigen Klassieke Bibliotheek. Muziek om je te verwonderen, en dan bij in slaap te vallen...

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht