Meer NPO

60 jaar ZaterdagMatinee De meest memorabele concerten uit het omroeparchief

Meer informatie

Overzicht van de dag

De Nacht

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
De Klassieken

Nu op Radio 4

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie: Ab Nieuwdorp

In deze uitzending

Elke werkdag van 09:00 - 12:00 uur de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis, gepresenteerd door Ab Nieuwdorp. Met de Kettingreactie en WhatsAb.
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Carine Lacor

In deze uitzending

Een toegankelijk, opgewekt en ontspannen lunchprogramma. Met inspirerende berichten, aandacht voor jong klassiek talent en vooral: veel mooie en verrassende muziek, van stokoud tot gloednieuw.
Maatwerk

14:00 - 16:00

Maatwerk Omroep MAX

Presentatie: Sander Zwiep

In deze uitzending

Een opgewekt middagprogramma met aangename klassieke muziek die perfect aansluit op de middag. Voor wie hard aan het werk is, of juist een rustige middag heeft: Maatwerk zorgt voor passende muzikale omlijsting.
Podium

16:00 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

Vers van de pers: de nieuwste cd's, interviews, reportages en de laatste stand van zaken in klassieke-muziekland. Elke werkdag van 16:00 tot 19:00 uur en op zaterdag van 17:30 tot 19:00 uur op NPO Radio 4. Met Hans Haffmans, Dieuwertje Blok en Wouter Pleijsier.
Passaggio

19:00 - 20:00

Passaggio KRO-NCRV

Presentatie: Lex Bohlmeijer

In deze uitzending

Passaggio, elke werkdag op NPO Radio 4. Muziek om bij te komen van de dag en op te laden voor de avond, met Lex Bohlmeijer.
Avondconcert

20:00 - 22:30

Avondconcert NTR

Presentatie: Wouter Pleijsier

In deze uitzending

Chaos
Een gevarieerd concert in het teken van de chaos die het begin van de coronacrisis naar boven bracht. De Franse componist Rebel - what's in a name - brengt choas tot leven in het gelijknamige deel uit zijn Les elements. Componist Aart Strootman schreef speciaal voor het orkest een persoonlijke reflectie op de huidige crisistijd. Pianist Dejan Lazić soleert in het Pianoconcert van Weber. En met Haydns 60e symfonie, Il distratto (de verstrooide), is de chaos compleet.

philharmonie zuidnederland
Jun Märkl, dirigent
Dejan Lazić, piano

Rebel - Uit Les Elements: Chaos        
Strootman - Compositie voor 1,5 meter orkest (wereldpremière)
Weber - Concert voor piano en orkest
Haydn - Symfonie nr 60 ‘Il Distratto’

Opname van 26 september, Muziekgebouw, Eindhoven

Musica Sacra 2020
Het slotconcert van Festival Musica Sacra staat in het teken van fado en polyfonie uit de renaissance. Het Huelgas Ensemble staat onder leiding van Paul van Nevel. Hij leerde de echte fado kennen in de authentieke eethuizen in Lissabon. Liefde, hunkering, heimwee - verschillende gevoelens komen samen in het Portugese begrip saudade dat in veel fado's tot uitdrukking komt. Met het Belgische Huelgas Ensemble laat Van Nevel horen dat de fado ook wortels in de renaissance heeft.

Huelgas Ensemble o.l.v. Paul Van Nevel

fado-programma

Opname 20 september 2020 Theater aan het Vrijthof, Maastricht
Opium

22:30 - 23:59

Opium AVROTROS

Presentatie: Andrea van Pol

In deze uitzending

Opium is hét kunst- en cultuurprogramma, met interviews en reportages, een artist in residence in het Opium Atelier en een eigen Klassieke Bibliotheek. Muziek om je te verwonderen, en dan bij in slaap te vallen...

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht