Overzicht van 23 september 2020

De Nacht

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
De Klassieken

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie: Ab Nieuwdorp

In deze uitzending

Elke werkdag van 09:00 - 12:00 uur de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis, gepresenteerd door Ab Nieuwdorp. Met de Kettingreactie en iedere dag een complete symfonie of geheel concert!
Luidspreker Luidspreker
Kettingreactie
Darius Milhaud Sonate voor altviool en piano nr.1, op.240 - deel III, "Air" Dana Zemtsov [altviool] Anna Fedorova [piano]
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Hans van den Boom

In deze uitzending

Een toegankelijk, opgewekt en ontspannen lunchprogramma. Met inspirerende berichten, aandacht voor jong klassiek talent en vooral: veel mooie en verrassende muziek, van stokoud tot gloednieuw.
Maatwerk

14:00 - 16:00

Maatwerk Omroep MAX

Presentatie: Sander Zwiep

In deze uitzending

Een opgewekt middagprogramma met aangename klassieke muziek die perfect aansluit op de middag. Voor wie hard aan het werk is, of juist een rustige middag heeft: Maatwerk zorgt voor passende muzikale omlijsting.
Videocamera Video
Maatwerk Media Moment #3
All Creatures Great and Small
Podium

16:00 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

Vers van de pers: de nieuwste cd's, interviews, reportages en de laatste stand van zaken in klassieke-muziekland. Elke werkdag van 16:00 tot 19:00 uur en op zaterdag van 17:00 tot 19:00 uur op NPO Radio 4. Met Hans Haffmans, Dieuwertje Blok en Wouter Pleijsier.
Passaggio

19:00 - 20:00

Passaggio KRO-NCRV

Presentatie: Lex Bohlmeijer

In deze uitzending

Passaggio, elke werkdag op NPO Radio 4. Muziek om bij te komen van de dag en op te laden voor de avond, met Lex Bohlmeijer.
Videocamera Video
Hollandse Nieuwe! The cello in my life, van Steuart Pincombe, deel 3: Galli
Videocamera Video
Gedicht; met niets beginnen, van H.C. ten Berge
Avondconcert

20:00 - 22:30

Avondconcert NTR

Presentatie: Beitske de Jong

In deze uitzending

Live vanuit MuziekHaven
Violiste Sarah Kapustin en altviolist Roeland Jagers spelen live in MuziekHaven te Zaandam werken van Bach en Mozart, maar ook van de Nederlandse componist Joey Roukens. Kapustin en Jagers werkten als leden van het Rubens Kwartet veel samen met Roukens. Voor hun huwelijk ontvingen de twee zelfs een werk voor viool en altviool, speciaal voor de gelegenheid gecomponeerd. Een paar jaar later kregen ze opnieuw een werk cadeau bij de geboorte van hun dochter.

Het concert maakt deel uit van een serie die NTR zelf programmeert in verschillende bijzondere locaties in het land. De concerten zijn toegankelijk voor publiek. Meer informatie staat op de nieuwspagina van het Avondconcert.

Sarah Kapustin, viool
Roeland Jagers, altviool

Werken van Johann Sebastian Bach, Josquin des Prez, Orlando di Lasso, Bohuslav Martinů, Wolfgang Amadeus Mozart en Joey Roukens.

Rechtstreeks vanuit MuziekHaven, Zaandam

Musica Sacra 2020
Een opname uit de Sint Servaasbasiliek in Maastricht. Vox Luminis brengt werken van Cristóbal Morales en Tomás Luís de Victoria, twee grote Spaanse componisten uit de 16e eeuw die in Rome werkzaam waren. Op het programma twee keer een Dodenofficie, van beide componisten één. Morales weeft vier stemmen samen, terwijl dat van De Victoria zesstemmig is.

Het is de eerste keer dat het gerenommeerde ensemble Vox Luminis te horen is op Musica Sacra.

Vox Luminis o.l.v. Lionel Meunier

Cristóbal Morales - Delen uit het Officium defunctorum a 4
Tomás Luís de Victoria - Officium defunctorum a 6

Opname van 19 september 2020, Sint Servaasbasiliek Maastricht

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht