Overzicht van 22 september 2020

De Nacht

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
Voor de dag

05:00 - 07:00

Voor de dag KRO-NCRV/Omroep MAX

Presentatie: Thomas van Vliet

In deze uitzending

Jong presentatietalent van NPO Radio 4 bereidt je elke dinsdag en woensdag voor op de dag! Presentatie: Thomas van Vliet (dinsdag) en Amy Muller (woensdag).
De Klassieken

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie: Ab Nieuwdorp

In deze uitzending

Elke werkdag van 09:00 - 12:00 uur de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis, gepresenteerd door Ab Nieuwdorp. Met de Kettingreactie en iedere dag een complete symfonie of geheel concert!
Luidspreker Luidspreker
Kettingreactie
Antonio Vivaldi Nisi Dominus RV.608 in g kl.t. - deel IV, "Cum dederit delectis suis somnum" Lea Desandre [mezzosopraan] Ensemble Jupiter...
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Hans van den Boom

In deze uitzending

Een toegankelijk, opgewekt en ontspannen lunchprogramma. Met inspirerende berichten, aandacht voor jong klassiek talent en vooral: veel mooie en verrassende muziek, van stokoud tot gloednieuw.
Maatwerk

14:00 - 16:00

Maatwerk Omroep MAX

Presentatie: Sander Zwiep

In deze uitzending

Een opgewekt middagprogramma met aangename klassieke muziek die perfect aansluit op de middag. Voor wie hard aan het werk is, of juist een rustige middag heeft: Maatwerk zorgt voor passende muzikale omlijsting.
Videocamera Video
De Pijplijn #3
Keuze van organist Gerwin Hoekstra: Suite nr.6 van Reijnold Popma van Oevering gespeeld door Bob van Asperen op het Müller-orgel van de...
Podium

16:00 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

Vers van de pers: de nieuwste cd's, interviews, reportages en de laatste stand van zaken in klassieke-muziekland. Elke werkdag van 16:00 tot 19:00 uur en op zaterdag van 17:00 tot 19:00 uur op NPO Radio 4. Met Hans Haffmans, Dieuwertje Blok en Wouter Pleijsier.
Aan de telefoon: altvioliste Bernadette Verhagen van het Penta Kwintet
Passaggio

19:00 - 20:00

Passaggio KRO-NCRV

Presentatie: Lex Bohlmeijer

In deze uitzending

Passaggio, elke werkdag op NPO Radio 4. Muziek om bij te komen van de dag en op te laden voor de avond, met Lex Bohlmeijer.
Videocamera Video
Hollandse Nieuwe! The cello in my life van Steuart Pincombe, deel 2: Morton Feldman
Videocamera Video
Gedicht: Genesis, van Herman de Coninck
Avondconcert

20:00 - 22:30

Avondconcert NTR

Presentatie: Wouter Pleijsier

In deze uitzending

Unieke Gergiev
Hij is even terug op het oude nest, dirigent Valery Gergiev. In normale jaren keert de illustere eredirigent in september terug naar Rotterdam voor het Gergiev Festival, maar de impact van het Coronavirus heeft de organisatie doen besluiten het festival naar volgend jaar te verplaatsen. Tegelijkertijd wordt het festival in zijn voortbestaan bedreigd door het wegvallen van subsidie.

Gergiev dirigeert Beethoven en Mendelssohn. Dat laatste is uniek: in al zijn jaren als chef-dirigent en in alle concerten daarna dirigeerde Gergiev maar één keer eerder een symfonie van Mendelssohn bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest. In 1995 was het de Italiaanse, dit keer de Schotse.

Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Valery Gergiev

Beethoven - Ouverture Die Ruinen von Athen
Mendelssohn - Symfonie nr.3, "Schotse"

Opname van 15 september 2020, Doelen, Rotterdam

Liederen
Bariton Benjamin Appl en fortepianist Kristian Bezuidenhout doen de gouden eeuw van het lied herleven in het Palau de la Música Catalana. Op het programma staan liederen van Schubert en Schumann.

Benjamin Appl, bariton
Krystian Bezuydenhout, piano 

Liederen van Schubert en Schumann

Opname 26 september 2019, Palau de la Música Catalana

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht