Overzicht van 8 juni 2020

De Nacht

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
De Klassieken

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie:

In deze uitzending

Begin de dag met Ab Nieuwdorp. In De Klassieken hoort u iedere werkdag van 9-12 uur de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis. Met rond 9.30 uur de Kettingreactie. Opmerkingen of suggesties? Geef het door via WhatsAb (in de Radio 4 App) of mail naar deklassieken@avrotros.nl.
Luidspreker Luidspreker
Kettingreactie
Robert Stolz Vor meinem Vaterhaus da steht eine Linde Hermann Prey [bariton] & Robert Stolz [piano]
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Carine Lacor

In deze uitzending

Een toegankelijk, opgewekt en ontspannen lunchprogramma. Met inspirerende berichten, aandacht voor jong klassiek talent en vooral: veel mooie en verrassende muziek, van stokoud tot gloednieuw.
Luidspreker Luidspreker
Lekkere Track: Lepo Sumera - Nukker Toreadoor
Sander kreeg onlangs een cd in handen van een componist die hij niet eerder had gehoord: de Estse componist Lepo Sumera. Vandaag deelde...
4 de Middag

14:00 - 16:00

4 de Middag Omroep MAX

Presentatie:

In deze uitzending

Muziek bij jouw middag. Luister maandag tot en met vrijdag naar dé muziek die de middag kleurt.
Podium

16:00 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

In Podium: nieuwe cd’s, muzieknieuws en concerttips. Ons mailadres: podium@ntr.nl
Avondconcert

20:00 - 22:30

Avondconcert NTR

Presentatie: Wouter Pleijsier

In deze uitzending

A Opnamen van het alternatieve ZOOM! Festival 2020 -Ludwig van Beethoven - Strijkkwartet op. 18 nr. 4 Ruysdael Kwartet -Franz Schubert - Strijkkwintet D 956 Ruysdael Kwartet Jeroen den Herder, cello -Ludwig van Beethoven - Septet op. 20 Arno Piters, klarinet Emily Hultmark, fagot Fokke van Heel, hoorn Emi Ohi Resnick, viool Gijs Kramers, altviool Michael Müller, cello Marijn van Prooijen, contrabas Opnamen gemaakt op 4 t/m 7 juni 2020 op locaties in Roozendaal en Velp. ZOOM! – het jaarlijkse festival van het Ruysdael Kwartet in de omgeving van de Veluwezoom en de IJssel – kende dit jaar een bijzondere editie. Door de maatregelen rondom het coronavirus was geen normaal festival mogelijk. In eerste instantie leek het niet mogelijk om überhaupt concerten te geven, maar uiteindelijk bleek het toch mogelijk om kleine aantallen bezoekers toe te laten in de Grote kerk in Velp en de kerk van Roozendaal. B Barokksolistene Bjarte Eike, viool en directie The Alehouse Sessions Opname van 24 augustus 2019, NORD/LB Innenhof, Bremen De Engelse burgeroorlog van 1642 en het daaropvolgende bewind van Oliver Cromwell hadden een verwoestende uitwerking op het muziekleven van Londen. Kerken, hoven en theaters werden gesloten. In de kroegen die nog open waren werden in het geniep barokke jam sessions gehouden, waar zelf Henry Purcell nog aan meedeed. Violist Bjarte Eike en zijn Barokksolistene laten deze periode herleven in een contrastvol programma vol uitbundigheid en melancholie, met onder meer muziek van Purcell en tal van traditionals.

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht