Kijk live naar de NTR ZaterdagMatinee LUDWIG & Barbara Hannigan Music for the Theatre: Congratulations to Barbara Hannigan!

Direct kijken

Overzicht van 16 april 2020

De Nacht

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
De Klassieken

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie:

In deze uitzending

Begin de dag met Ab Nieuwdorp. In De Klassieken hoort u iedere werkdag van 9-12 uur de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis. Met rond 9.30 uur de Kettingreactie. Opmerkingen of suggesties? Geef het door via WhatsAb (in de Radio 4 App) of mail naar deklassieken@avrotros.nl.
Luidspreker Luidspreker
Kettingreactie
Georg Friedrich Händel Teseo: 'Addio, mio caro bene'
Luidspreker Luidspreker
Nikolaj Rimski-Korsakov - Tsaar Saltan; De vlucht van de hommel
De Klassieken Kids | Klassiek Karweitje Bekijk de resultaten op nporadio4.nl/deklassiekenkids
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Carine Lacor

In deze uitzending

Een toegankelijk, opgewekt en ontspannen lunchprogramma. Met inspirerende berichten, aandacht voor jong klassiek talent en vooral: veel mooie en verrassende muziek, van stokoud tot gloednieuw.
Luidspreker Luidspreker
Lekkere Track: 'Lullaby' van/door Huug/Femke Steketee
Nog nergens anders te horen! Carine kiest 'Lullaby' van het splinternieuwe album 'La fille et le saxophone' van saxofoniste Femke...
4 de Middag

14:00 - 16:00

4 de Middag Omroep MAX

Presentatie:

In deze uitzending

Muziek bij jouw middag. Luister maandag tot en met vrijdag naar dé muziek die de middag kleurt.
Podium

16:00 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

In Podium: nieuwe cd’s, muzieknieuws en concerttips. Ons mailadres: podium@ntr.nl
Luidspreker Luidspreker
Interview Dorine Schoon Platform voor Freelance Musici
Avondconcert

20:00 - 22:30

Avondconcert NTR

Presentatie: Wouter Pleijsier

In deze uitzending

A Staatskapelle Dresden olv Ton Koopman Robin Johannsen (sopraan) Yetzabel Arias Fernandez (sopraan) Maarten Engeltjes (countertenor) Mauro Peter (tenor) Manuel Walser (bariton) Johann David Heinichen - La Gara degli dei Joseph Haydn - Symfonie nr. 98 Opname van 22 september 2019, Semperoper, Dresden Ton Koopman dirigeerde de Staatskapelle Dresden vorig jaar in een programma met de Symfonie nr. 98 van Joseph Haydn en La Gara degli Dei van Johann David Heinichen (1683-1729). Heinichen werkte als kapelmeester aan het hof van de keurvorst van Saksen. La Gara degli Dei (de wedstrijd van de goden) is een van de twee serenades die Heinichen componeerde voor de viering van de bruiloft van de Duitse prins Friedrich August III en de Oostenrijkse aartshertogin Maria Josepha in september 1719. Deze diende als opmaat voor een vuurwerkshow langs de oevers van de Elbe. De muziek bevat kenmerken van de Venetiaanse muziek van die tijd, die populair was aan het hof van Dresden. B Silver-Garbug Piano Duo Franz Schubert - Fantasie in D 940 Franz Schubert - Allegro D 947 Nikolaj Rimsky-Korsakov - Scheherazade op.35 Opname van 17 maart 2019, Schloss Herten Het Israëlische pianoduo Silver-Garburg (dat bestaat uit de partners Sivan Silver en Gil Garburg) is al meer dan 20 jaar actief op de internationale concertpodia. Vanavond zijn te horen in twee meesterwerken van Franz Schubert en een bewerking die Nikolaj Rimsky Korsakov zelf maakte van zijn beroemde Sheherazade.

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht