Overzicht van 13 april 2020

Vrije Geluiden

00:00 - 07:00

Vrije Geluiden VPRO

Presentatie: Aad van Nieuwkerk

In deze uitzending

Aad van Nieuwkerk verkent iedere zaterdag en zondag tussen 23:00 en 24:00 uur de grenzen van de klassieke muziek. Met nieuwe releases, concerttips, Vrije Geluiden Sessies, actuele ontwikkelingen in de muziekwereld, jong talent, en natuurlijk: adembenemende muziek!
De Klassieken

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie:

In deze uitzending

Begin de dag met Ab Nieuwdorp. In De Klassieken hoort u iedere werkdag van 9-12 uur de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis. Met rond 9.30 uur de Kettingreactie. Opmerkingen of suggesties? Geef het door via WhatsAb (in de Radio 4 App) of mail naar deklassieken@avrotros.nl.
Luidspreker Luidspreker
Kettingreactie
John Dowland Behold A Wonder Here Andreas Scholl [counter-tenor] & Andreas Martin [luit]
Luidspreker Luidspreker
Sergej Rachmaninov - Suite voor 2 piano's nr.1 op.5 'Fantaisie-tableaux' - deel IV 'Paques'
De Klassieken Kids | Klassiek Karweitje Bekijk de resultaten via nporadio4.nl/deklassiekenkids
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Carine Lacor

In deze uitzending

Een toegankelijk, opgewekt en ontspannen lunchprogramma. Met inspirerende berichten, aandacht voor jong klassiek talent en vooral: veel mooie en verrassende muziek, van stokoud tot gloednieuw.
Luidspreker Luidspreker
Lekkere Track: Pjotr Iljitsj Tsjaikovski - Notenkraker 'Dans van de Suikerfee'
Sanders vader is deze dag jarig. Hij liet Sander in de vroege jaren '90 kennis maken met de muziek van Tchaikovski. Of beter gezegd zijn...
Luidspreker Luidspreker
Goed idee!
Streeknamen voor vogels...
4 de Middag

14:00 - 16:00

4 de Middag Omroep MAX

Presentatie:

In deze uitzending

Muziek bij jouw middag. Luister maandag tot en met vrijdag naar dé muziek die de middag kleurt.
Podium

16:00 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

In Podium: nieuwe cd’s, muzieknieuws en concerttips. Ons mailadres: podium@ntr.nl
Avondconcert

20:00 - 22:30

Avondconcert NTR

Presentatie: Beitske de Jong

In deze uitzending

A Amsterdam Sinfonietta Thomas Hampson, bariton Candida Thompson, viool en directie Richard Strauss - Prelude uit: Capriccio Ludwig van Beethoven - An die ferne Geliebte voor bariton en ensemble (arr. A. Williams) Kurt Weill - Youkali, a Tango Habanera (arr. W. van Klaveren) Hanns Eisler - Ernste Gesänge Richard Wagner - Prelude uit Tristan und Isolde (arr. A. Williams) Richard Strauss - Liederen voor bariton en strijkorkest (arrangementen W. van Klaveren) Opname van 21 februari 2020, Muziekgebouw aan 't IJ, Amsterdam Amsterdam Sinfonietta en bariton Thomas Hampson brengen een (laat-)romantisch liefdesprogramma met liederen van Richard Strauss in nieuwe arrangementen. Ook klinkt het verlangende An die ferne Geliebte van Beethoven. De Ernste Gesänge voltooide Hanns Eisler slechts enkele weken voor zijn plotselinge overlijden. Hij brak daarmee met zijn strijdbare en activistische muziekstijl – alleen al het schrijven voor het ‘romantische’ strijkorkest was voor hem een unicum. Titels als Traurigkeit en Verzweiflung brengen Wagners aangrijpende prelude van de operaTristan und Isolde in herinnering. B Quatuor Voce Kevin Spagnolo, klarinet W.A. Mozart- Strijkkwartet nr. 15 KV 421 Igor Stravinsky - Drie stukken voor klarinet Johannes Brahms - Klarinetkwintet op. 115 Opname van 12 augustus 2019, Église Saint-Germain, Genève De Italiaanse klarinettist Kevin Spagnolo (23) won in 2018 het Concours van Genève. Hij is op dit moment eerste klarinettist van het Zweeds Kamerorkest. Spagnolo is vanavond solo te horen in de drie stukken voor klarinet van Stravinsky. Gecomponeerd aan het einde van zijn verblijf in Zwitserland tijdens de Eerste Wereldoorlog. In het derde deel zijn invloeden van de Amerikaanse jazz hoorbaar. Daarnaast speelt het Franse Quatuor Voce het 15e kwartet van Mozart, en samen met Kevin Spagnolo het Klarinetkwintet van Brahms.

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht