Overzicht van 8 maart 2020

De Nacht

00:00 - 07:00

De Nacht AVROTROS

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht. Van dit programma is vanwege de lengte geen 'uitzending gemist' beschikbaar.
Tussen hemel en aarde

09:00 - 10:00

Tussen hemel en aarde KRO-NCRV

Presentatie: Wilfred Kemp

In deze uitzending

Tussen Hemel en Aarde is een programma met klassieke, vaak religieuze muziek voor het ultieme zondagochtendgevoel. Met muziek uit verschillende stijlperioden; van gregoriaans tot muziek van Pärt en van Bach en Brahms tot Taverner en Ten Holt.
Presentatie: Wilfred Kemp.
Spiegelzaal

10:00 - 11:00

Spiegelzaal AVROTROS

Presentatie: Hans van den Boom

In deze uitzending

AVROTROS - Een actueel, informatief muziekprogramma met korte live optredens tussen 10.00-10.50 uur. Spiegelzaal is het voorprogramma van Het Zondagochtend Concert.

*  Pauline Oostenrijk [hobo] & Enno Voorhorst [gitaar] 
*  François Pineau-Benois [viool] & Adam Szokolay [piano]
*  Pražák Quartet
De Muziekfabriek

12:15 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Hans van den Boom

In deze uitzending

Een prettige brug tussen zondagochtend- en zondagmiddagconcert. Rechtstreeks vanuit de artiestenfoyer van het Concertgebouw in Amsterdam, met elke week om 13.00 uur 'de Mis-verkiezing'.
Het Zondagmiddagconcert

14:00 - 16:30

Het Zondagmiddagconcert AVROTROS

Presentatie: Annemieke Bosman

In deze uitzending

Koninklijk Concertgebouworkest
Alain Altinoglu, dirigent
Jean-Yves Thibaudet, piano

Wolfgang Rihm - Sostenuto (Wereldpremière)
Maurice Ravel - Pianoconcert in G
Cesar Franck - Symfonie in d

Rechtstreekse uitzending vanuit de Grote Zaal van het Concertgebouw te Amsterdam.
Jean-Yves Thibaudet

Ravels Pianoconcert in G met solist Jean-Yves Thibaudet, vermaard vertolker van Frans repertoire, wordt gevolgd door de al even onweerstaanbare Symfonie in d van Franck. Wolfgang Rihm behoort tot de succesvolste componisten van nu. Voor het Concertgebouworkest schreef hij een nieuw werk.

<p>Ravels <em style="color: rgb(35, 31, 32);text-align: left;background-color: rgb(255, 255, 255);">Pianoconcert in G</em> met solist Jean-Yves Thibaudet, vermaard vertolker van Frans repertoire, wordt gevolgd door de al even onweerstaanbare <em style="color: rgb(35, 31, 32);text-align: left;background-color: rgb(255, 255, 255);">Symfonie in d</em> van Franck. Wolfgang Rihm behoort tot de succesvolste componisten van nu. Voor het Concertgebouworkest schreef hij een nieuw werk.<br/></p>
Diskotabel

16:30 - 18:00

Diskotabel NTR

Presentatie: Lex Bohlmeijer

In deze uitzending

Lex Bohlmeijer bespreekt nieuwe cd's met een panel van deskundigen en liefhebbers van klassieke muziek. Nieuwe opnamen van middeleeuws tot minimal, en natuurlijk ook De Vergelijking, waarin een nieuwe uitvoering de strijd aangaat met twee concurrenten. Vamdaag aan tafel: muziekjournaliste Frederike Berntsen, dirigent Jurjen Hempel en pianist Camiel Boomsma.
Avondconcert

20:00 - 23:00

Avondconcert NTR

Presentatie: Beitske de Jong

In deze uitzending

Op Internationale Vrouwendag is het podium in het Avondconcert voor vrouwelijke componisten. In 10 miniportretten vestigen we de aandacht op een fractie van de enorme hoeveelheid prachtige muziek die is vergeten of verwaarloosd. Door hun muziek te laten horen en hun verhaal te vertellen krijgen deze vrouwen een gezicht.
Vrije Geluiden: Amsterdam Marimba Weekend

23:03 - 00:00

Vrije Geluiden: Amsterdam Marimba Weekend VPRO

Presentatie: Aad van Nieuwkerk

In deze uitzending

Een interview met Tatiana Koleva over het mede door haar geïnitieerde Amsterdam Marimba Weekend, dat vanaf 12 maart voor de vierde keer plaatsvindt. En verder natuurlijk de Doorgeef-CD-Van-De-Week, een paar tracks van de nieuwe CD van blokfluitiste Saskia Coolen èn een tip voor de nieuwe voorstelling 'Grond' van het ensemble VONK, vandaag de try-out, dinsdag de première!

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht