Overzicht van 4 maart 2020

De Nacht

00:00 - 07:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
De Klassieken

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie: Ab Nieuwdorp

In deze uitzending

Begin de dag met Ab Nieuwdorp. In De Klassieken hoort u iedere werkdag van 9-12 uur de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis. Met rond 9.30 uur de Kettingreactie. Opmerkingen of suggesties? Geef het door via WhatsAb (in de Radio 4 App) of mail naar deklassieken@avrotros.nl.
Luidspreker Luidspreker
09:31   Kettingreactie
Gustav Mahler Symfonie nr. 2 "Auferstehung" - deel IV "Urlicht" Jard van Nes [alt]
Gustav Mahler - Symfonie nr. 2 "Auferstehung" - deel IV "Urlicht"
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Carine Lacor, Sander Zwiep

In deze uitzending

Een toegankelijk, opgewekt en ontspannen lunchprogramma. Met inspirerende berichten, aandacht voor jong klassiek talent en vooral: veel mooie en verrassende muziek, van stokoud tot gloednieuw.
Luidspreker Luidspreker
12:17   Lekkere Track: Fulvio Caldini - Koraalbewerkingen voor blokfluiten op. 79c - nr. 1 "Die Sonne"
Blokfluit ensemble Seldom Sene neemt een nieuw album op samen met organist Matthias Havinga. Dit kost iets meer dan de telefoon opnemen......
Fulvio Caldini - Koraalbewerkingen voor blokfluiten op. 79c - nr. 1 "Die Sonne"
4 de Middag

14:00 - 16:00

4 de Middag Omroep MAX

Presentatie: Christiaan Kuyvenhoven

In deze uitzending

Muziek bij jouw middag. Luister maandag tot en met vrijdag naar dé muziek die de middag kleurt.
Podium

16:00 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

In Podium: nieuwe cd’s, muzieknieuws en concerttips.
Ons mailadres: podium@ntr.nl
Avondconcert

20:00 - 22:30

Avondconcert NTR

Presentatie: Wouter Pleijsier

In deze uitzending

Goldmund Kwartet

Joseph Haydn - Strijkkwartet op. 76, nr. 5
Felix Mendelssohn-Bartholdy - Strijkkwartet nr. 6 op. 80
Dobrinka Tabakova - The Smile of the Flamboyant Wings
Dimitri Sjostakovitsj - Strijkkwartet nr. 3 op. 73

Rechtstreeks vanuit het Concertgebouw in Amsterdam

In de serie Rising Stars presenteert het Concertgebouw het grootste jong talent uit heel Europa. Vanavond een concert van het Goldmund Kwartet. De leden van het Goldmund Kwartet studeerden samen in Stuttgart en Madrid. In 2016 debuteerde het ensemble met een goed ontvangen Haydn-album. Onlangs won het kwartet in Melbourne de International Chamber Music Competition.
Opmerkelijk in het programma van vanavond is een nieuw werk van de Bulgaarse Dobrinka Tabakova (40), momenteel composer in residence bij de BBC. Tabakova is een componist van ‘bedachtzame en toegankelijke muziek’ (Gramophone), met ‘gloeiende tonale harmonieën en grote, wijdse gebaren’ (The Strad). In 2017 schreef zij het dubbelconcert Together Remember to Dance voor Amsterdam Sinfonietta en de broers Arthur en Lucas Jussen.
Opium

22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Jan Mom

In deze uitzending

AVROTROS - Opium is hét kunst- en cultuurprogramma, met interviews en reportages, een artist in residence en een eigen Nachtkastje. En muziek om je te verwonderen, en dan bij in slaap te vallen.
Het gesprek - Paul Haenen

Jan Mom spreekt Paul Haenen over Ik heb bekend, zijn dagboeken uit de periode 1958-1965.

Paul Haenen vertelt in zijn even ontwapenende als scherpzinnige dagboeknotities – met verdriet bij tegenslag maar meestal met veel humor – over zijn privéleven, familie, ambities en eenzaamheid. Al jong blijkt hij opmerkelijk betrokken bij ontwikkelingen in de samenleving; hij mengt zich onder andere in het debat over de publieke omroep. Hiervoor schrijft hij brieven naar kranten, die tot zijn trots tot publicaties leiden. In een tijd gedrenkt in taboes wil de jonge Paul zich uitspreken en gezien worden. De strijdlustige jongen wint langzaam aan populariteit en treedt steeds meer op de voorgrond. Pas wanneer hij zijn dagboeken van slotjes voorziet, onthult hij zijn grootste geheim… Paul Haenen (1946) begon op jonge leeftijd zijn carrière als journalist en programmamaker. Met zijn karakters Dominee Gremdaat en Margreet Dolman werd hij bekend bij een groot publiek. Haenen schreef toneelstukken, treedt op als cabaretier en vertolkt de stemmen van Bert en Grover in Sesamstraat. Ook maakte hij, meestal met zijn man Dammie van Geest, tv-programma’s voor vrijwel alle omroepen en sinds kort voor hun eigen zender Betty Asfalt TV. Met Van Geest heeft hij ook z’n eigen theater, Het Betty Asfalt Complex.

<p>Jan Mom spreekt Paul Haenen over Ik heb bekend, zijn dagboeken uit de periode 1958-1965.<br/><br/>Paul Haenen vertelt in zijn even ontwapenende als scherpzinnige dagboeknotities – met verdriet bij tegenslag maar meestal met veel humor – over zijn privéleven, familie, ambities en eenzaamheid. Al jong blijkt hij opmerkelijk betrokken bij ontwikkelingen in de samenleving; hij mengt zich onder andere in het debat over de publieke omroep. Hiervoor schrijft hij brieven naar kranten, die tot zijn trots tot publicaties leiden. In een tijd gedrenkt in taboes wil de jonge Paul zich uitspreken en gezien worden. De strijdlustige jongen wint langzaam aan populariteit en treedt steeds meer op de voorgrond. Pas wanneer hij zijn dagboeken van slotjes voorziet, onthult hij zijn grootste geheim… Paul Haenen (1946) begon op jonge leeftijd zijn carrière als journalist en programmamaker. Met zijn karakters Dominee Gremdaat en Margreet Dolman werd hij bekend bij een groot publiek. Haenen schreef toneelstukken, treedt op als cabaretier en vertolkt de stemmen van Bert en Grover in Sesamstraat. Ook maakte hij, meestal met zijn man Dammie van Geest, tv-programma’s voor vrijwel alle omroepen en sinds kort voor hun eigen zender Betty Asfalt TV. Met Van Geest heeft hij ook z’n eigen theater, Het Betty Asfalt Complex.<br/></p>
Luidspreker Luidspreker
23:44   Het nachtkastje van Pieter Hoexum
In Het Nachtkastje vertellen schrijvers over hun literaire voorkeuren, inspiratie en guilty pleasures aan de hand van boeken die naast hun...
Het nachtkastje van Pieter Hoexum
Luidspreker Luidspreker
23:06   Opium Atelier: Liesbeth Goedbloed - Dag 3
De bewoners van het Opium Atelier houden een blog bij.
Opium Atelier: Liesbeth Goedbloed - Dag 3
Opium Uitgelicht

In Opium Uitgelicht blikken we iedere avond vooruit op wat er komend weekend op NPO Radio 4 te horen zal zijn. 

<p>In Opium Uitgelicht blikken we iedere avond vooruit op wat er komend weekend op NPO Radio 4 te horen zal zijn. <br/></p>

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht