Overzicht van 15 februari 2020

De Nacht

00:00 - 07:00

De Nacht AVROTROS

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht. Van dit programma is vanwege de lengte geen 'uitzending gemist' beschikbaar.
Musica Religiosa

09:00 - 10:00

Musica Religiosa EO

Presentatie: Elsbeth Gruteke

In deze uitzending

Iedere zaterdag wakker worden met klassieke muziek met een religieuze signatuur.
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Jet Berkhout

In deze uitzending

Een toegankelijk, opgewekt en ontspannen lunchprogramma. Met inspirerende berichten, jong klassiek talent in de rubriek "Vrij Spel" en vooral: veel mooie en verrassende muziek, van stokoud tot gloednieuw.
Videocamera Video
12:49   LIVE - Baldych Courtois Telderman Trio: Adam Baldych - Jardin
Videocamera Video
13:05   LIVE - Baldych Courtois Telderman Trio: Beethoven - Sonate voor piano nr.8, op.13 in c kl.t., "Pathétique" - deel II, "Adagio cantabile" (Arr.)
NTR ZaterdagMatinee

14:00 - 17:30

NTR ZaterdagMatinee NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

Nationaal en internationaal staat de NTR ZATERDAGMATINEE bekend om zijn originele programmering. Live-uitzending van het concert vanuit het Concertgebouw in Amsterdam. Aansluitend ontvangt Hans Haffmans gasten in het MATINEE CAFÉ, ontmoetingsplek voor musici en fans. Vandaag met Theo Loevendie, terugblikkend op de wereldpremière van zijn nieuwste werk LA CALLE. Daarna Sopraan Helena Koonings en pianiste Heleen Vegter die samen als Duo Troiana binnenkort een lunchconcert geven in de Kleine Zaal van het Concertgebouw.
Rachmaninovs Tweede pianoconcert

Radio Filharmonisch Orkest

Ludovic Morlot, dirigent

Alexander Romanovsky, piano

Loevendie - La Calle (opdrachtwerk NTR ZaterdagMatinee -wereldpremière, mede mogelijk gemaakt door het FondsPodiumkunsten)
Rachmaninov - Tweede pianoconcert
Bartók -Concert voor orkest


Kijk voor meer informatie en kaarten bestellen bij 'evenementen'

<p></p><p><title></title></p><p>Radio Filharmonisch Orkest</p><p>Ludovic Morlot, dirigent</p><p>Alexander Romanovsky, piano</p><p>Loevendie - La Calle (opdrachtwerk NTR ZaterdagMatinee -wereldpremière, mede mogelijk gemaakt door het FondsPodiumkunsten)<br/>Rachmaninov - Tweede pianoconcert<br/>Bartók -Concert voor orkest</p><p><br/></p><p><span style="color: #525252;">Kijk voor meer informatie en kaarten bestellen bij 'evenementen'</span></p>
Luidspreker Luidspreker
16:40   Matinee Café met Theo Loevendie
Matinee Café met Theo Loevendie
Luidspreker Luidspreker
17:01   Matinee Café met Duo Troiana
Matinee Café met Duo Troiana
Podium op Zaterdag

17:30 - 19:00

Podium op Zaterdag NTR

Presentatie: Wouter Pleijsier

In deze uitzending

Podium op Zaterdag, de weekendeditie van Podium. Met de nieuwste releases en tips voor poëzie, film en concerten. Daarnaast speciale aandacht voor crossover.
Presentatie: Wouter Pleijsier
Redactieadres: podium@ntr.nl
Vandaag in Podium op Zaterdag

Poëzie:Van de Vlaamse dichter en performer Andy Fierens, hij leest een kostelijk gedicht met de titel De Snurkers.

Film: De IJslandse film A White, white day van Hlynur Palmason is net uit. Met veel drama in een besneeuwd land, en prachtige muziek van Edmund Hillis.

Podcastpreview: 'Making an Opera’ is een achtdelige podcast van Stéfanie Visjager die vandaag verschijnt. Zij bivakkeerde anderhalf jaar bij de Nationale Opera en mocht overal achter de schermen de productie volgend van Willem Jeths nieuwe opera Ritratto. NPORadio4.nl/makinganopera

Crossover: Momenteel zijn er slechts paar jazzpianisten die zowel klassiek als jazz perfect kunnen spelen. Een ervan is de Fin Iiro Rantala. Samen met zijn Finse college de jonge violist Antti Tikkanen en de Deutsche Kammerphilharmonie Bremen nam hij een CD op, ondermeer met Gershwin.

Poëzietips

Remco Campert wordt morgen geëerd in een muziektheaterprogramma : ‘Poëzie is mijn adem’ van Theatergroep Flint

Zo 16 Febr 20.00 DE Roode Bioscoop Amsterdam

MEER INFORMATIE

PoëzieClub Eindhoven organiseert morgen een Literair Podium. Je kunt meedoen. Meld je aanbij: poezieclub.eindhoven@gmail.com, of tijdig vóóraf aan het podium bij depresentator van dienst.

Zo 16 Febr 14.00 S-Plaza, Bleekweg 1F, Eindhoven

MEER INFORMATIE

De Tsjechisch/Nederlandse dichteres Jana Beranová opent een groepsexpositie van vijf kunstenaars uit de wijk Blijdorp met een voordracht van eigen werk en van enkele vertalingen van dichters die zij bewondert.

Zo 16 Febr 14.00 Culturele huiskamer Emmahuis, Statenweg 209, Rotterdam-Blijdorp

MEER INFORMATIE

<p><b><span>Poëzie</span></b><span>:Van de Vlaamse dichter en performer Andy Fierens, hij leest een kostelijk gedicht met de titel De Snurkers.</span></p><p><b><span>Film: </span></b><span>De IJslandse film A White, white day van Hlynur Palmason is net uit. Met veel drama in een besneeuwd land, en prachtige muziek van Edmund Hillis. </span></p><p><b><span>Podcastpreview: '</span></b><span>Making an Opera’ is een achtdelige podcast van Stéfanie Visjager die vandaag verschijnt. Zij bivakkeerde anderhalf jaar bij de Nationale Opera en mocht overal achter de schermen de productie volgend van Willem Jeths nieuwe opera Ritratto. NPORadio4.nl/makinganopera</span></p><p><b><span>Crossover: </span></b><span>Momenteel zijn er slechts paar jazzpianisten die zowel klassiek als jazz perfect kunnen spelen. Een ervan is de Fin Iiro Rantala. Samen met zijn Finse college de jonge violist Antti Tikkanen en de Deutsche Kammerphilharmonie Bremen nam hij een CD op, ondermeer met Gershwin.</span></p><p></p><p><span><b><span>Poëzi</span>etips</b></span></p><p><span>Remco Campert wordt morgen geëerd in een muziektheaterprogramma : ‘Poëzie is mijn adem’ van Theatergroep Flint</span></p><p><span>Zo 16 Febr 20.00 DE Roode Bioscoop Amsterdam</span></p><p><a href="https://www.roodebioscoop.nl/Laboratoire-/1313-flint---pozie-is-mijn-adem"><span>MEER INFORMATIE</span></a><span></span></p><p><span></span></p><p><span>PoëzieClub Eindhoven organiseert morgen een Literair Podium. Je kunt meedoen. Meld je aanbij: poezieclub.eindhoven@gmail.com, of tijdig vóóraf aan het podium bij depresentator van dienst. </span></p><p><span>Zo 16 Febr 14.00 S-Plaza, Bleekweg 1F, Eindhoven</span></p><p><a href="https://poezieclubeindhoven.nl/16-02-2020-de-verbeelding/"><span>MEER INFORMATIE</span></a><span></span></p><p><span></span></p><p><span>De Tsjechisch/Nederlandse dichteres Jana Beranová opent een groepsexpositie van vijf kunstenaars uit de wijk Blijdorp met een voordracht van eigen werk en van enkele vertalingen van dichters die zij bewondert. </span></p><p><span>Zo 16 Febr 14.00 Culturele huiskamer Emmahuis, Statenweg 209, Rotterdam-Blijdorp</span></p><p><a href="https://www.vandaagenmorgen.nl/nieuws/zondag-16-februari-jana-beranova-ruud-bergamin-groepsexpositie-in-emmahuis-statenweg"><span>MEER INFORMATIE</span></a><span></span></p><p></p>
Vrije Geluiden: Bach op sax

23:04 - 23:59

Vrije Geluiden: Bach op sax VPRO

Presentatie: Aad van Nieuwkerk

In deze uitzending

Een kort IM voor de vrijdag overleden Reinbert de Leeuw. En verder: Arno Bornkamp presenteert op 22 februari zijn nieuwe CD met Bach-interpretaties, in het Orgelpark in Amsterdam. De Tweede Cellosuite, de Fluitpartita in a, en de Vioolpartita nr 2 in D, maar dan op saxofoon.

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht