Overzicht van 8 januari 2020

De Nacht

00:00 - 07:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
De Klassieken

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie: Ab Nieuwdorp

In deze uitzending

Elke werkdag van 9-12 de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis, gepresenteerd door Ab Nieuwdorp. Met de Kettingreactie en WhatsAb. Mail uw opmerkingen en suggesties naar deklassieken@avrotros.nl.
Luidspreker Luidspreker
09:35   Kettingreactie
Rautavaara Concert voor orkest en tape, "Cantus articus" - deel 1 The Bag Lahti Symfonie Orkest o.l.v. Osmo Vänskä
Rautavaara - Concert voor orkest en tape, "Cantus articus" - deel 1, The Bag
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Carine Lacor, Sander Zwiep

In deze uitzending

Een toegankelijk, opgewekt en ontspannen lunchprogramma. Met inspirerende berichten, aandacht voor jong klassiek talent en vooral: veel mooie en verrassende muziek, van stokoud tot gloednieuw.
Luidspreker Luidspreker
12:11   Lekkere Track #386: Bachs Concert voor orgel BWV.596 in d kl.t. - deel I door Matthias Havinga
Elke dag in De Muziekfabriek: de lekkere track. Een stuk muziek dat om welke reden dan ook warm aanbevolen én geserveerd wordt door je...
Lekkere Track #386: Bachs Concert voor orgel BWV.596 in d kl.t. - deel I door Matthias Havinga
4 de Middag

14:00 - 16:00

4 de Middag Omroep MAX

Presentatie: Christiaan Kuyvenhoven

In deze uitzending

Muziek bij jouw middag. Luister maandag tot en met vrijdag naar dé muziek die de middag kleurt.
Podium

16:00 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

In Podium: nieuwe cd’s, muzieknieuws en concerttips.
Ons mailadres: podium@ntr.nl
Avondconcert

20:00 - 22:30

Avondconcert NTR

Presentatie: Wouter Pleijsier

In deze uitzending

philharmonie zuidnederland
Rascher Saxophone Quartet
Wayne Marshall, piano en directie

Antony Fiumara - Here Comes Everybody
Dimitri Sjostakovitsj - Tahiti Trot
Philip Glass - Concert voor saxofoonkwartet en orkest
George Gershwin - Rhapsody in Blue voor piano en orkest
Rodgers & Hammerstein -Carousel Selection
Leonard Bernstein - Ouverture uit 'Wonderful Town'

Rechtstreeks vanuit Concertzaal Tilburg

Het traditionele nieuwjaarsconcert van de philharmonie zuidnederland. De Britse sterpianist én dirigent Wayne Marshall leidt het orkest in een programma met muziek van Fiumara en Shostakovitsj, en jazzy hoogtepunten uit de Amerikaanse muziek. Van Gershwins Rhapsody in Blue tot Bernsteins Wonderful Town. Het orkest wordt vergezeld door het Raschèr Saxophone Quartet in het Concert voor saxofoonkwartet en orkest van Philip Glass.
Opium

22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Jan Mom

In deze uitzending

AVROTROS - Opium is hét kunst- en cultuurprogramma, met interviews en reportages, een artist in residence en een eigen Nachtkastje. En muziek om je te verwonderen, en dan bij in slaap te vallen.
Het gesprek - Wart Kamps

Jan Mom spreekt Wart Kamps die Repelsteeltje speelt in 'Repelsteeltje en de blinde prinses' van Theater Rotterdam.

Repelsteeltje en de blinde prinses
Het broeit op het paleis tussen de koningin en haar prins-gemaal. Ze ruziën over wie de baas is en over hun blinde dochter. Het broeit ook bij Joost de varkenshoeder, die opschept over zijn dochter Sterre die 'goud uit stro' kan spinnen. En het broeit zeker bij aardmannetje Repelsteeltje en zijn vrouw Karla, die een groots en meeslepend leven willen.

Het is een voorstelling in de traditie van De Gelaarsde Poes en Lang en Gelukkig. Een stuk vol grappige verwikkelingen, snedige dialogen, gloedvolle liedjes en magische toverkunsten. Na het uitstapje naar het 'stuk der stukken' Hamlet de familievøørstelling afgelopen seizoen, keren de makers terug naar een wereld die we uit sprookjes maar ook uit de echte wereld kennen. Want zeg nou zelf: wie had er niet ooit een mannetje op bezoek willen hebben dat al zijn of haar problemen op kon lossen?

<p>Jan Mom spreekt Wart Kamps die Repelsteeltje speelt in 'Repelsteeltje en de blinde prinses' van Theater Rotterdam.<br/><br/><b>Repelsteeltje en de blinde prinses</b><br/>Het broeit op het paleis tussen de koningin en haar prins-gemaal. Ze ruziën over wie de baas is en over hun blinde dochter. Het broeit ook bij Joost de varkenshoeder, die opschept over zijn dochter Sterre die 'goud uit stro' kan spinnen. En het broeit zeker bij aardmannetje Repelsteeltje en zijn vrouw Karla, die een groots en meeslepend leven willen.<br/><br/>Het is een voorstelling in de traditie van De Gelaarsde Poes en Lang en Gelukkig. Een stuk vol grappige verwikkelingen, snedige dialogen, gloedvolle liedjes en magische toverkunsten. Na het uitstapje naar het 'stuk der stukken' Hamlet de familievøørstelling afgelopen seizoen, keren de makers terug naar een wereld die we uit sprookjes maar ook uit de echte wereld kennen. Want zeg nou zelf: wie had er niet ooit een mannetje op bezoek willen hebben dat al zijn of haar problemen op kon lossen?<br/></p>
Luidspreker Luidspreker
23:48   Het nachtkastje van Nicolien Mizee
In Het Nachtkastje vertellen schrijvers over hun literaire voorkeuren, inspiratie en guilty pleasures aan de hand van boeken die naast hun...
Het nachtkastje van Nicolien Mizee
Luidspreker Luidspreker
23:01   Opium Atelier: Carmen Schabracq - Dag 3
De bewoners van het Opium Atelier houden een blog bij.
Opium Atelier: Carmen Schabracq - Dag 3
Opium Uitgelicht - l'Orfeo in de ZaterdagMatinee

In Opium Uitgelicht blikken we iedere avond vooruit op een concert dat komend weekend op NPO Radio 4 te horen zal zijn. Deze week kijken we naar l'Orfeo in de ZaterdagMatinee.

L’Orfeo van Monteverdi is de ‘eerste opera’ uit de geschiedenis. Maar zeker als Leonardo García Alarcón dirigeert, klinkt zij nog net zo springlevend als ruim 400 jaar geleden.

<p style="color: rgb(82, 82, 82);background-color: rgb(255, 255, 255);">In Opium Uitgelicht blikken we iedere avond vooruit op een concert dat komend weekend op NPO Radio 4 te horen zal zijn. Deze week kijken we naar<span> </span><a href="https://www.nporadio4.nl/ntrzaterdagmatinee" target="" style="color: rgb(134, 190, 64);">l'Orfeo in de ZaterdagMatinee</a>.</p><p style="color: rgb(82, 82, 82);background-color: rgb(255, 255, 255);">L’Orfeo van Monteverdi is de ‘eerste opera’ uit de geschiedenis. Maar zeker als Leonardo García Alarcón dirigeert, klinkt zij nog net zo springlevend als ruim 400 jaar geleden.</p>

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht