Overzicht van 25 januari 2020

De Nacht

00:00 - 07:00

De Nacht AVROTROS

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht. Van dit programma is vanwege de lengte geen 'uitzending gemist' beschikbaar.
Musica Religiosa

09:00 - 10:00

Musica Religiosa EO

Presentatie: Elsbeth Gruteke

In deze uitzending

Iedere zaterdag wakker worden met klassieke muziek met een religieuze signatuur.
Een goedemorgen met...het Dudok Kwartet

10:04 - 12:00

Een goedemorgen met...het Dudok Kwartet AVROTROS

Presentatie: diverse presentatoren

NTR ZaterdagMatinee

14:00 - 17:30

NTR ZaterdagMatinee NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

Nationaal en internationaal staat de NTR ZATERDAGMATINEE bekend om zijn originele programmering. Live-uitzending van het concert vanuit het Concertgebouw in Amsterdam. Aansluitend ontvangt Hans Haffmans gasten in het MATINEE CAFÉ, ontmoetingsplek voor musici en fans.
Valery Gergiev dirigeert Sjostakovitsj

Rotterdams Philharmonisch Orkest

Valery Gergiev, dirigent

Gautier Capuçon, cello

Rossini - Ouverture Guillaume Tell
Sjostakovitsj - Eerste celloconcert
Sjostakovitsj - Vijftiende symfonie

Kijk voor meer informatie en kaarten bestellen bij 'evenementen'

<p>Rotterdams Philharmonisch Orkest</p><p>Valery Gergiev, dirigent</p><p>Gautier Capuçon, cello</p><p>Rossini - Ouverture Guillaume Tell<br/>Sjostakovitsj - Eerste celloconcert<br/>Sjostakovitsj - Vijftiende symfonie<br/></p><p><span style="color: #525252;">Kijk voor meer informatie en kaarten bestellen bij 'evenementen'</span></p>
Luidspreker Luidspreker
16:29   Interview met Valery Gergiev
Interview Valery Gergiev
Podium op Zaterdag

17:30 - 19:00

Podium op Zaterdag NTR

Presentatie: Wouter Pleijsier

In deze uitzending

Podium op Zaterdag, de weekendeditie van Podium. Met de nieuwste releases en tips voor poëzie, film en concerten. Daarnaast speciale aandacht voor crossover.
Presentatie: Wouter Pleijsier
Redactieadres: podium@ntr.nl
Vandaag in Podium op Zaterdag

Poëzie

Donderdag begint Poëzieweek, een week lang verspreid over Nederland en Vlaanderen met honderden activiteiten. We blikken vooruit.

MEER INFORMATIE

Film

Het IFFR het Internationaal Filmfestival in Rotterdam is losgebarsten. We staan stil bij de cultfilm Crash (1996) van David Croonenberg, met muziek van Howard Shore. Beiden komen naar Rotterdam voor een masterclass..

Cross-over

De nieuwe cross-over-CD is van de Noorse jazzblazer en componist Daniel Herskedalen en  wordt uitgevoerd door een eveneens Noors trio met hobo en althobo, cello en piano.Maar alles in de muziek van deze Noorderlingen ademt de Oriënt.

Herskedal reisde door Syrie, Libanon en Palestina en raakte in de ban van de oosterse muziektradities en natuurlijk hadden ook de conflicten een grote invloed op hem.

Reportage

Verslaggever GuidoSpring ging eerder deze week op bezoek bij zangeres Niki Jacobs en haar ensemble. Zij voeren morgen De Mauthausen-cyclus van de Griekse componist Mikis Teodorakis uit.

MEER INFORMATIE


Concerttips


<p><b><span>Poëzie</span></b></p><p><span>Donderdag begint Poëzieweek, een week lang verspreid over Nederland en Vlaanderen met honderden activiteiten. We blikken vooruit.</span></p><p></p><p><a href="https://www.poezieweek.com/activiteiten-overzicht/"><span>MEER INFORMATIE</span></a><span></span></p><p></p><p><b><span>Film</span></b></p><p><span>Het IFFR het Internationaal Filmfestival in Rotterdam is losgebarsten. We staan stil bij de cultfilm Crash (1996) van David Croonenberg, met muziek van Howard Shore. Beiden komen naar Rotterdam voor een masterclass..</span></p><p><b><span>Cross-over</span></b></p><p><span>De nieuwe cross-over-CD is van de Noorse jazzblazer en componist Daniel Herskedalen en  wordt uitgevoerd door een eveneens Noors trio met hobo en althobo, cello en piano.</span><span>Maar alles in de muziek van deze Noorderlingen ademt de Oriënt.</span></p><p><span>Herskedal reisde door Syrie, Libanon en Palestina en raakte in de ban van de oosterse muziektradities en natuurlijk hadden ook de conflicten een grote invloed op hem. </span></p><p><span><b>Reportage</b></span></p><p><span><span>Verslaggever GuidoSpring ging eerder deze week op bezoek bij zangeres Niki Jacobs en haar ensemble. Zij voeren morgen De Mauthausen-cyclus van de Griekse componist Mikis Teodorakis uit.</span></span></p><p><span><a href="https://www.synagogezuidlaren.nl/agenda/"><span></span></a></span></p><p><span><a href="https://www.synagogezuidlaren.nl/agenda/">MEER INFORMATIE</a></span><span></span></p><p><br/></p><p></p><p><span><b><a href="https://www.nporadio4.nl/podium/nieuws/1073-concerttips-van-podium" target="">Concerttips</a></b></span></p><p><span><b><br/></b></span></p>
Vrije Geluiden: Strijkkwartetten!

23:05 - 23:58

Vrije Geluiden: Strijkkwartetten! VPRO

Presentatie: Aad van Nieuwkerk

In deze uitzending

Op zaterdag 25 januari 2020 begint in Amsterdam weer de Strijkkwartet Biënnale. Meer dan 50 concerten, lezingen, workshops... door beroemde strijkkwartetten van over de hele wereld èn door jong aanstormend talent. Een paar mooie tips voor de concerten waar je deze week naar toe kunt, en een gesprek met festivaldirecteur Yasmin Hilberdink en programmeur Robin de Bruijn.

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht