Overzicht van 18 januari 2020

De Nacht

00:00 - 07:00

De Nacht AVROTROS

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht. Van dit programma is vanwege de lengte geen 'uitzending gemist' beschikbaar.
Musica Religiosa

09:00 - 10:00

Musica Religiosa EO

Presentatie: Elsbeth Gruteke

In deze uitzending

Iedere zaterdag wakker worden met klassieke muziek met een religieuze signatuur.
Een goedemorgen met...Jan Caeyers

10:04 - 12:00

Een goedemorgen met...Jan Caeyers AVROTROS

Presentatie: diverse presentatoren

NTR ZaterdagMatinee

14:00 - 17:30

NTR ZaterdagMatinee NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

Nationaal en internationaal staat de NTR ZATERDAGMATINEE bekend om zijn originele programmering. Live-uitzending van het concert vanuit het Concertgebouw in Amsterdam. Aansluitend ontvangt Hans Haffmans gasten in het MATINEE CAFÉ, ontmoetingsplek voor musici en fans. Vandaag met onder meer de meest recente winnaar van de Nederlandse Muziekprijs, slagwerker Dominique Vleeshouwers, na het gebruikelijke nagesprek over het Matineeconcert.
Bach+twee eeuwen: Stravinsky, Berg en Mascagni

Radio Filharmonisch Orkest
Groot Omroepkoor

Andrea Battistoni, dirigent
Klaas Stok, koordirigent

Ilya Gringolts, viool
Helena Rasker, alt
Sergey Romanovsky, tenor
Pietro Spagnoli, bariton

Stravinsky - Requiem canticles
Berg - Vioolconcert ‘Dem Andenken eines Engels’
Mascagni - Messa di gloria

Kijk voor meer informatie en kaarten bestellen bij 'concerten'

<p>Radio Filharmonisch Orkest<br/>Groot Omroepkoor</p><p>Andrea Battistoni, dirigent<br/>Klaas Stok, koordirigent</p><p>Ilya Gringolts, viool<br/>Helena Rasker, alt<br/>Sergey Romanovsky, tenor<br/>Pietro Spagnoli, bariton</p><p>Stravinsky - Requiem canticles<br/>Berg - Vioolconcert ‘Dem Andenken eines Engels’<br/>Mascagni - Messa di gloria<br/></p><p><span style="color: #525252;">Kijk voor meer informatie en kaarten bestellen bij 'concerten'</span></p>
Podium op Zaterdag

17:30 - 19:00

Podium op Zaterdag NTR

Presentatie: Wouter Pleijsier

In deze uitzending

Podium op Zaterdag, de weekendeditie van Podium. Met de nieuwste releases en tips voor poëzie, film en concerten. Daarnaast speciale aandacht voor crossover.
Presentatie: Wouter Pleijsier
Redactieadres: podium@ntr.nl
Vandaag in Podium op Zaterdag

Poëzie 

Vandaag aandacht voor het recente debuut van de jonge dichter Dorien Dijkhuis, de gedichtenbundel ‘Waren we Dieren’. Met opmerkelijke inzichten en vergezichten, zoals deze over het dier dat nog steeds in ons schuilt, ‘de hik is alles wat onze van reptielenfase is overgebleven’, schrijft Dorien Dijkhuis. 

Dorien Dijkhuis Waren we Dieren Nieuw Amsterdam Isbn9789046825907

Dorien Dijkhuis leest:

Di 21 Jan 20.30 Torpedotheater Amsterdam

MEER INFORMATIE

Film 

Honeyland (Macedonië)Regie: Tamara Kotevska en Ljubomir StefanovHoofdpersoon: Hatidze, een eenvoudige vrouw die honing oogst in het onherbergzame deel van Mecedonië. Met prachtige beelden en Balkanmuziek van de groep Foltin.

Cross-over

De cross-over komt dit keer uit Zweden, van het duo van trombonist/zanger Nils Landgren met de pianist Jan Lundgren. Op hun nieuwste CD spelen ze een soort kamermuzikale ‘mellow jazz’, zoals die stijl ook wel wordt omschreven. Relaxte muziek, die het duo associeert met de kleurengloed die over kristallen ligt. 

Concerttips


Video Mariss Janssons leidt koor en orkest Beierse Omroep

<p><b>Poëzie</b> </p><p>Vandaag aandacht voor het recente debuut van de jonge dichter Dorien Dijkhuis, de gedichtenbundel ‘Waren we Dieren’. Met opmerkelijke inzichten en vergezichten, zoals deze over het dier dat nog steeds in ons schuilt, ‘de hik is alles wat onze van reptielenfase is overgebleven’, schrijft Dorien Dijkhuis. </p><p><span>Dorien Dijkhuis </span><span>Waren we Dieren </span><span>Nieuw Amsterdam </span><span>Isbn9789046825907</span></p><p></p><p><span>Dorien Dijkhuis leest:</span></p><p><span>Di 21 Jan 20.30 Torpedotheater Amsterdam</span></p><p><a href="https://www.torpedotheater.nl/voorstellingen/agenda/2020/01/21/het-schrijfkabinet-met-p.f.-thomese-en-fen-verstappen"><b>MEER INFORMATIE</b></a></p><p></p><p><b>Film</b><span> </span></p><p><span>Honeyland (Macedonië)Regie: Tamara Kotevska en Ljubomir StefanovHoofdpersoon: Hatidze, een eenvoudige vrouw die honing oogst in het onherbergzame deel van Mecedonië. Met prachtige beelden en Balkanmuziek van de groep Foltin.</span></p><p><b>Cross-over</b></p><p><span>De cross-over komt dit keer uit Zweden, van het duo van trombonist/zanger Nils Landgren met de pianist Jan Lundgren. Op hun nieuwste CD spelen ze een soort kamermuzikale ‘mellow jazz’, zoals die stijl ook wel wordt omschreven. Relaxte muziek, die het duo associeert met de kleurengloed die over kristallen ligt. </span><br/></p><p><a href="https://www.nporadio4.nl/podium/nieuws/1073-concerttips-van-podium" target="">Concerttips</a></p><p><br/></p><p><a href="https://www.br-chor.de/medien_info/mediathek/" target=""><b>Video Mariss Janssons leidt koor en orkest Beierse Omroep</b></a></p>
Luidspreker Luidspreker
18:15   Dorien Dijkhuis leest 'Oorzaken' uit 'Waren we dieren'
Dorien Dijkhuis leest Oorzaken
Vrije Geluiden: Balkanklanken in Splendor

23:04 - 00:00

Vrije Geluiden: Balkanklanken in Splendor VPRO

Presentatie: Aad van Nieuwkerk

In deze uitzending

Live uit Splendor in Amsterdam, waar dit weekend helemaal in het teken staat van de Balkanmuziek: als je het hoort, kun je niet stil blijven zitten. En als muzikant sta je te trappelen om het zelf te spelen. Maar hoe zitten al die onregelmatige maatsoorten in elkaar? Hoe zet je een opzwepende gipsy-beat neer op een accordeon? De Balkan Brothers geven tijdens de Weekend-Workshop Balkan Beats Everything een concert waar alles samenkomt! Te gast in de uitzending: klarinettist Bart de Kater, die het hele weekend georganiseerd heeft. Met muziek van de Fanfare Ciocarlia, Söndörgő, Béla Bartók, Marko Tajcevic en Vinko Globokar.

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht