Overzicht van 14 december 2019

De Nacht

00:00 - 07:00

De Nacht AVROTROS

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht. Van dit programma is vanwege de lengte geen 'uitzending gemist' beschikbaar.
Musica Religiosa

09:00 - 10:00

Musica Religiosa EO

Presentatie: Elsbeth Gruteke

In deze uitzending

Iedere zaterdag wakker worden met klassieke muziek met een religieuze signatuur.
NTR ZaterdagMatinee

14:00 - 17:30

NTR ZaterdagMatinee NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

Nationaal en internationaal staat de NTR ZATERDAGMATINEE bekend om zijn originele programmering. Live-uitzending van het concert vanuit het Concertgebouw in Amsterdam. Aansluitend ontvangt Hans Haffmans gasten in het MATINEE CAFÉ, ontmoetingsplek voor musici en fans. Vandaag een terugblik op het concert met RFO solo-klarinettist Arjan Woudenberg, daarna een gesprek met gitariste Margarita Escarpa, en tot slot een vooruitblik op een komende Meesterpianist door Marco Riaskoff.
Reflecties met Edo de Waart

Radio Filharmonisch Orkest

Edo de Waart, dirigent

Nicolas Altstaedt, cello
Arjan Woudenberg, klarinet

Clyne - Abstractions (Nederlandse première)
Weinberg - Celloconcert (Nederlandse première)
Mendelssohn/Widmann - Andante uit Klarinetsonate (Nederlandse première)
Mahler - Totenfeier

Kijk voor meer informatie en kaarten bestellen bij 'concerten'

<p>Radio Filharmonisch Orkest</p><p>Edo de Waart, dirigent</p><p>Nicolas Altstaedt, cello<br/>Arjan Woudenberg, klarinet</p><p>Clyne - Abstractions (Nederlandse première)<br/>Weinberg - Celloconcert (Nederlandse première)<br/>Mendelssohn/Widmann - Andante uit Klarinetsonate (Nederlandse première)<br/>Mahler - Totenfeier<br/></p><p>Kijk voor meer informatie en kaarten bestellen bij 'concerten'</p>
Luidspreker Luidspreker
16:21   Logegesprek met Edo de Waart
Logegesprek met Edo de Waart
Luidspreker Luidspreker
16:40   Matinee Café met klarinettist Arjan Woudenberg
Matinee Café met klarinettist Arjan Woudenberg
Luidspreker Luidspreker
17:00   Matinee Café met gitariste Margarita Escarpa
Matinee Café met gitariste Margarita Escarpa
Luidspreker Luidspreker
17:19   Matinee Café met Marco Riaskoff over pianist Nobuyuki Tsujii
Matinee Café met Marco Riaskoff over pianist Nobuyuki Tsujii
Podium op Zaterdag

17:30 - 19:00

Podium op Zaterdag NTR

Presentatie: Wouter Pleijsier

In deze uitzending

Podium op Zaterdag, de weekendeditie van Podium. Met de nieuwste releases en tips voor poëzie, film en concerten. Daarnaast speciale aandacht voor crossover. Presentatie Wouter Pleijsier. Redactieadres: podium@ntr.nl.
Vandaag in Podium op Zaterdag

Poëzie 

Met twee tips. Morgen zijn er poëziemanifestaties. Wij laten Johnny van Doorn, alias de selfkicker, horen. Een opname van 40 jaar geleden, toen hij de deftige poëziewereld opschudde met zijn 'Actie Poëzie'. 

Poëzie en muziek

Zo 15 dec. 15.00 Podium Lewinsky Sneek

MEER INFORMATIE

Project Wildeman en Martijn den Ouden

Za 14 dec 20.30 Theater de Roode Bioscoop Amsterdam

Zo 15 dec. 16.00 Theater de Roode Bioscoop Amsterdam

MEER INFORMATIE

Film 

The Two Popes van Fernando Meirelles. Gebaseerd op werkelijke gebeurtenissen. De film gaat over de botsing tussen de autoritaire en conservatieve paus Benedictus XVI (die we kennen als Joseph Ratzinger) en zijn opvolger de progressieve en empathische kardinaal Bergoglio – de huidige paus Franciscus. Een kijkje achter de schermen, hoe het er aan toe zou kunnen zijn gegaan……Met muziek van Bryce Dessner, de bekende popartiest die zich met succes toelegt op filmmuziek. Hoofdrollen: Anthony Hopkins (Benedictus), Jonathan Pryce (Franciscus).

Cross-over.

Voor de Brits/Zweedse violist en dirigent Hugo Ticciati zijn oude en nieuwe muziek twee kanten van dezelfde medaille. Zelfs al zitten er honderden jaren tussen vindt hij geen enkel probleem om die composities of improvisaties met zijn orkest O/Modernt Chamber Orchestra samen te brengen; op concerten en op hun meest recente CD From the ground up: Chaconne.


Concerttips


<p><b>Poëzie </b></p><p>Met twee tips. Morgen zijn er poëziemanifestaties. Wij laten Johnny van Doorn, alias de selfkicker, horen. Een opname van 40 jaar geleden, toen hij de deftige poëziewereld opschudde met zijn 'Actie Poëzie'. </p><p><span><b>Poëzie en muziek</b></span></p><p></p><p><span>Zo<span> </span>15 dec. 15.00 Podium Lewinsky Sneek</span></p><p><a href="https://www.waterlandvanfriesland.nl/nl/evenementen/2346344108/singing-swinging-poezie-in-lewinski"><b>MEER INFORMATIE</b></a></p><p><span><b>Project Wildeman en Martijn den Ouden</b></span></p><p></p><p><span>Za 14 dec 20.30 <span style="color: rgb(82, 82, 82);background-color: rgb(255, 255, 255);float: none;">Theater de Roode Bioscoop Amsterdam</span></span></p><p><span>Zo 15 dec. 16.00 Theater de Roode Bioscoop Amsterdam</span></p><p><a href="https://www.roodebioscoop.nl/Laboratoire-/924-martijn-den-ouden---een-weekend-vol-pozie"><span><b>MEER INFORMATIE</b></span></a><span></span></p><p></p><p></p><p><b>Film</b> </p><p>The Two Popes van Fernando Meirelles. Gebaseerd op werkelijke gebeurtenissen. De film gaat over de botsing tussen de autoritaire en conservatieve paus Benedictus XVI (die we kennen als Joseph Ratzinger) en zijn opvolger de progressieve en empathische kardinaal Bergoglio – de huidige paus Franciscus. Een kijkje achter de schermen, hoe het er aan toe zou kunnen zijn gegaan……Met muziek van Bryce Dessner, de bekende popartiest die zich met succes toelegt op filmmuziek. Hoofdrollen: Anthony Hopkins (Benedictus), Jonathan Pryce (Franciscus).</p><p><b>Cross-over.</b></p><p>Voor de Brits/Zweedse violist en dirigent Hugo Ticciati zijn oude en nieuwe muziek twee kanten van dezelfde medaille. Zelfs al zitten er honderden jaren tussen vindt hij geen enkel probleem om die composities of improvisaties met zijn orkest O/Modernt Chamber Orchestra samen te brengen; op concerten en op hun meest recente CD From the ground up: Chaconne. <br/></p><p><br/></p><p><a href="https://www.nporadio4.nl/podium/nieuws/1073-concerttips-van-podium" target=""><b>Concerttips</b></a></p><p><br/></p>
B. Zwaal leest 'Zeesnede'

POËZIE

B. Zwaal leest titelgedicht 'Zeesnede'

B.Zwaal

Zeesnede

Wereldbibliotheek

isbn 9789028427655


MUZIEK

Claude Debussy

Préludes – Danseuses deDelphes

Nelson Freire [piano]

CD  Debussy Nelson Freire

Decca 478 111

<p><b><span>POËZIE</span></b></p><p>B. Zwaal leest titelgedicht 'Zeesnede'<br/></p><p><span>B.Zwaal</span></p><p><span>Zeesnede</span></p><p><span>Wereldbibliotheek</span></p><p><span>isbn 9789028427655</span></p><p><span><br/></span></p><p><span><b>MUZIEK</b></span></p><p><span>Claude Debussy</span></p><p><span>Préludes – Danseuses deDelphes</span></p><p><span>Nelson Freire [piano]</span></p><p><span>CD<span>  </span>Debussy Nelson Freire</span></p><p><span>Decca 478 111</span></p>
Vrije Geluiden: Diamanda La Berge Dramm Beastings

23:04 - 23:57

Vrije Geluiden: Diamanda La Berge Dramm 'Beastings' VPRO

Presentatie: Aad van Nieuwkerk

In deze uitzending

Live uit de bar van Splendor in Amsterdam, waar Diamanda La Berge Dramm vanavond haar EP 'Beastings' presenteert.

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht