Overzicht van 9 oktober 2019

De Nacht

00:00 - 07:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
De Klassieken

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie: Ab Nieuwdorp

In deze uitzending

Elke werkdag van 9-12 de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis, gepresenteerd door Ab Nieuwdorp. Met de Kettingreactie en WhatsAb. Mail uw opmerkingen en suggesties naar deklassieken@avrotros.nl.
Luidspreker Luidspreker
09:33   Kettingreactie
Hindemith Chansons voor koor (6); nr.2 "Un cygne" Nederlands Kamerkoor olv. Uwe Gronostay
Hindemith - Chansons voor koor (6); nr.2, "Un cygne"
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Carine Lacor, Sander Zwiep

In deze uitzending

Een toegankelijk, opgewekt en ontspannen lunchprogramma. Met inspirerende berichten, aandacht voor jong klassiek talent en vooral: veel mooie en verrassende muziek, van stokoud tot gloednieuw.
Luidspreker Luidspreker
12:15   Lekkere Track #319: Cristobal de Morales - Parce mihi domine (Arr.)
Elke dag in De Muziekfabriek: de lekkere track. Een stuk muziek dat om welke reden dan ook warm aanbevolen én geserveerd wordt door je...
Lekkere Track #319: Cristobal de Morales - Parce mihi domine (Arr.)
4 de Middag

14:00 - 16:00

4 de Middag Omroep MAX

Presentatie: Christiaan Kuyvenhoven

In deze uitzending

Muziek bij jouw middag. Luister maandag tot en met vrijdag naar dé muziek die de middag kleurt.
Avondconcert

20:00 - 22:30

Avondconcert NTR

Presentatie: Beitske de Jong

In deze uitzending

A
BBC Symphony Orchestra olv Joana Carneiro
Nora Fischer (sopraan)
Finchley Children's Music Group

Augusta Read Thomas - Radiant Circles
Osvaldo Golijov - Oceana
Johan Adams - Naive and sentimental music

Opname van 11 mei 2019, Barbican Hall, Londen

Mezzosopraan Nora Fischer is een alleskunnner. Zij beweegt zich met evenveel gemak in de klassieke muziek als in de wereld van de populaire muziek. Die veelzijdigheid komt goed te pas bij Ocean van de Argentijnse componist Osvaldo Golijov, voor zangeres, koor en orkest. Een werk dat vol Latijnsamerikaanse en jazz-invloeden zit. Nora Fischer is soliste bij het BBC Symphony Orchestra in een programma dat naast John Adams’ Naive and sentimental music ook het orkestwerk Radiant Circles van de Amerikaanse componiste Augusta Read Thomas (1964) bevat.

B
Freiburger Barockorchester olv Gottfried von der Goltz
Kristian Bezuidenhout, Hammerklavier

Georg Philipp Telemann - Ouverture in e, TWV 55:e1
Carl Philipp Emanuel Bach - Pianoconcert in C, Wq. 20

Opname van 13 juni 2018, Konzerthaus, Freiburg im Breisgau
Opium

22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Andrea van Pol

In deze uitzending

AVROTROS - Opium is hét kunst- en cultuurprogramma, met interviews en reportages, een artist in residence en een eigen Nachtkastje. En muziek om je te verwonderen, en dan bij in slaap te vallen.
Het gesprek - Paul Mosterd

Andrea van Pol spreekt adjunct-directeur Paul Mosterd van de Nieuwe Kerk over De Grote Suriname Tentoonstelling.

De Grote Suriname-tentoonstelling brengt het meeslepende epos van het land en zijn bewoners met zeer verschillende achtergronden, die samenkwamen in het land. Musea, archieven en particulieren in Suriname en Nederland werkten mee en het verhaal wordt verteld door Surinamers zelf. Een groots verhaal dat de hele cultuurgeschiedenis bestrijkt, van de oudste nederzettingen tot de onafhankelijke republiek van vandaag.

De Grote Suriname Tentoonstelling is tot 2 februari 2020 vier maanden lang te zien in de Nieuwe Kerk in Amsterdam.

<p>Andrea van Pol spreekt adjunct-directeur Paul Mosterd van de Nieuwe Kerk over De Grote Suriname Tentoonstelling.<br/><br/>De Grote Suriname-tentoonstelling brengt het meeslepende epos van het land en zijn bewoners met zeer verschillende achtergronden, die samenkwamen in het land. Musea, archieven en particulieren in Suriname en Nederland werkten mee en het verhaal wordt verteld door Surinamers zelf. Een groots verhaal dat de hele cultuurgeschiedenis bestrijkt, van de oudste nederzettingen tot de onafhankelijke republiek van vandaag.<br/><br/>De Grote Suriname Tentoonstelling is tot 2 februari 2020 vier maanden lang te zien in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. <br/></p>
Luidspreker Luidspreker
23:47   Het nachtkastje van Mensje van Keulen
In Het Nachtkastje vertellen schrijvers over hun literaire voorkeuren, inspiratie en guilty pleasures aan de hand van boeken die naast hun...
Het nachtkastje van Mensje van Keulen - Dag 3
Luidspreker Luidspreker
23:04   Opium Atelier: Roberta Petzoldt - Dag 3
De bewoners van het Opium Atelier houden een blog bij.
Opium Atelier: Roberta Petzoldt - Dag 3
Opium Backstage - Leo van Doeselaar & Wyneke Jordans

Leo van Doeselaar & Wyneke Jordans vormen al meer dan 40 jaar een pianoduo.Ze kunnen dan ook met recht beschouwd worden beschouwd als de nestor onder de Nederlandse pianoduo’s. Het duo sluit het Pianoduo Festival af met een zinderend programma waarin Bach centraal staat.

Pianoduo Festival Amsterdam
Lestari Scholtes & Gwylim Janssens zijn artistiek leiders van het Pianoduo Festival Amsterdam. Het 7e Pianoduo Festival Amsterdam vindt plaats van woensdag 9 tot en met zondag 13 oktober. 
Foto: Marco Borggreve

<p>Leo van Doeselaar &amp; Wyneke Jordans vormen al meer dan 40 jaar een pianoduo.Ze kunnen dan ook met recht beschouwd worden beschouwd als de nestor onder de Nederlandse pianoduo’s. Het duo sluit het Pianoduo Festival af met een zinderend programma waarin Bach centraal staat.<br style="color: rgb(82, 82, 82);background-color: rgb(255, 255, 255);"/><br style="color: rgb(82, 82, 82);background-color: rgb(255, 255, 255);"/><b style="color: rgb(82, 82, 82);background-color: rgb(255, 255, 255);"><b></b><b><b>Pianoduo Festival Amsterdam</b></b></b><br style="color: rgb(82, 82, 82);background-color: rgb(255, 255, 255);"/>Lestari Scholtes &amp; Gwylim Janssens zijn artistiek leiders van het Pianoduo Festival Amsterdam. Het 7e Pianoduo Festival Amsterdam vindt plaats van woensdag 9 tot en met zondag 13 oktober. <br style="color: rgb(82, 82, 82);background-color: rgb(255, 255, 255);"/><i style="color: rgb(82, 82, 82);background-color: rgb(255, 255, 255);">Foto: Marco Borggreve</i><br/></p>

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht