Overzicht van 8 oktober 2019

De Nacht

00:00 - 05:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
Voor de dag

05:00 - 07:00

Voor de dag KRO-NCRV

Presentatie: Thomas van Vliet

De Klassieken

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie: Ab Nieuwdorp

In deze uitzending

Elke werkdag van 9-12 de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis, gepresenteerd door Ab Nieuwdorp. Met de Kettingreactie en WhatsAb. Mail uw opmerkingen en suggesties naar deklassieken@avrotros.nl.
Luidspreker Luidspreker
09:31   Kettingreactie
Orlando Gibbons The silver swan
Gibbons - The silver swan
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Carine Lacor, Sander Zwiep

4 de Middag

14:00 - 16:00

4 de Middag Omroep MAX

Presentatie: Christiaan Kuyvenhoven

In deze uitzending

Muziek bij jouw middag. Luister maandag tot en met vrijdag naar dé muziek die de middag kleurt.
Podium

16:00 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

In Podium: nieuwe cd’s, muzieknieuws en concerttips.
Ons mailadres: podium@ntr.nl
Luidspreker Luidspreker
16:13   Gouden Opname: Jessye Norman zingt uit Les nuits d'été van Hector Berlioz
Gouden Opname: Jessye Norman zingt uit Les nuits d'été van Hector Berlioz
Avondconcert

20:00 - 22:30

Avondconcert NTR

Presentatie: Beitske de Jong

In deze uitzending

Quatuor Diotima
Giovanni Sollima, cello

Alban Berg - Strijkkwartet op. 3
Ludwig van Beethoven - Strijkkwartet nr. 16 op. 135
Franz Schubert - Strijkkwintet D 956

Rechtstreeks vanuit Muziekgebouw Eindhoven

In de Italiaanse cellist Giovanni Sollima komen onderzoeker, musicus en componist samen. Sollima’s onbeperkte technische mogelijkheden, muzikale vrijheid en originaliteit, nog eens gekoppeld aan een stevige dosis energie, maken zijn concerten tot bijzondere gebeurtenissen. Vorig jaar ontving hij de Anner Bijlsma Award vanwege “zijn uitzonderlijke verdienste voor de cello en het cellorepertoire”.
Sollima is dit jaar Artist in Residence in het Muziekgebouw Eindhoven. Hij geeft een reeks concerten met verschillende ensembles en verzorgt masterclasses. Voor het concert van deze avond voegt hij zich als kamermusicus bij Quatuor Diotima.
Opium

22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Jan Mom

In deze uitzending

AVROTROS - Opium is hét kunst- en cultuurprogramma, met interviews en reportages, een artist in residence en een eigen Nachtkastje. En muziek om je te verwonderen, en dan bij in slaap te vallen.
Het gesprek - Gregor Weber

Jan Mom spreekt Gregor Weber, hoofd van de afdeling Beeldende Kunst van het Rijksmuseum, over de tentoonstelling Rembrandt–Velázquez.

Topstukken van de grote meesters uit de 17de eeuw uit Nederland en Spanje zijn vanaf 11 oktober te zien in de tentoonstelling Rembrandt-Velázquez in het Rijksmuseum Amsterdam. Door de samenwerking tussen het Museo del Prado in Madrid en het Rijksmuseum Amsterdam zijn komen voor het eerst de schilderijen van Velázquez, Rembrandt, Murillo, Vermeer, Zurbarán, Hals en Ribera samen. De tentoonstelling gaat vooral over schoonheid, emotie, religie en realisme, waarbij de Spaanse en Nederlandse meesterwerken in paren worden gepresenteerd en zo met elkaar in dialoog gaan.

<p>Jan Mom spreekt Gregor Weber, hoofd van de afdeling Beeldende Kunst van het Rijksmuseum, over de tentoonstelling Rembrandt–Velázquez. <br/><br/>Topstukken van de grote meesters uit de 17de eeuw uit Nederland en Spanje zijn vanaf 11 oktober te zien in de tentoonstelling Rembrandt-Velázquez in het Rijksmuseum Amsterdam. Door de samenwerking tussen het Museo del Prado in Madrid en het Rijksmuseum Amsterdam zijn komen voor het eerst de schilderijen van Velázquez, Rembrandt, Murillo, Vermeer, Zurbarán, Hals en Ribera samen. De tentoonstelling gaat vooral over schoonheid, emotie, religie en realisme, waarbij de Spaanse en Nederlandse meesterwerken in paren worden gepresenteerd en zo met elkaar in dialoog gaan.<br/></p>
Luidspreker Luidspreker
23:01   Opium was erbij! Film: Miles Davis, birth of the cool
Redacteur Charles Arntz bespreekt de documentaire ‘Miles Davis, birth of the cool’, over jazz trompettist, componist en multi...
Opium was erbij! Film: Miles Davis, birth of the cool
Luidspreker Luidspreker
23:49   Het nachtkastje van Mensje van Keulen
In Het Nachtkastje vertellen schrijvers over hun literaire voorkeuren, inspiratie en guilty pleasures aan de hand van boeken die naast hun...
Het nachtkastje van Mensje van Keulen
Opium Backstage - Leo van Doeselaar & Wyneke Jordans

Leo van Doeselaar & Wyneke Jordans vormen al meer dan 40 jaar een pianoduo.Ze kunnen dan ook met recht beschouwd worden beschouwd als de nestor onder de Nederlandse pianoduo’s. Het duo sluit het Pianoduo Festival af met een zinderend programma waarin Bach centraal staat.

Pianoduo Festival Amsterdam
Lestari Scholtes & Gwylim Janssens zijn artistiek leiders van het Pianoduo Festival Amsterdam. Het 7e Pianoduo Festival Amsterdam vindt plaats van woensdag 9 tot en met zondag 13 oktober. 
Foto: Marco Borggreve

<p>Leo van Doeselaar &amp; Wyneke Jordans vormen al meer dan 40 jaar een pianoduo.Ze kunnen dan ook met recht beschouwd worden beschouwd als de nestor onder de Nederlandse pianoduo’s. Het duo sluit het Pianoduo Festival af met een zinderend programma waarin Bach centraal staat.<br style="color: rgb(82, 82, 82);background-color: rgb(255, 255, 255);"/><br style="color: rgb(82, 82, 82);background-color: rgb(255, 255, 255);"/><b style="color: rgb(82, 82, 82);background-color: rgb(255, 255, 255);"><b>Pianoduo Festival Amsterdam</b></b><br style="color: rgb(82, 82, 82);background-color: rgb(255, 255, 255);"/>Lestari Scholtes &amp; Gwylim Janssens zijn artistiek leiders van het Pianoduo Festival Amsterdam. Het 7e Pianoduo Festival Amsterdam vindt plaats van woensdag 9 tot en met zondag 13 oktober. <br style="color: rgb(82, 82, 82);background-color: rgb(255, 255, 255);"/><i style="color: rgb(82, 82, 82);background-color: rgb(255, 255, 255);">Foto: Marco Borggreve</i><br/></p>

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht