Overzicht van 6 september 2019

De Nacht

00:00 - 07:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
De Klassieken

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie: Ab Nieuwdorp

In deze uitzending

Elke werkdag van 9-12 de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis, gepresenteerd door Ab Nieuwdorp. Met de Kettingreactie en WhatsAb. Mail uw opmerkingen en suggesties naar deklassieken@avrotros.nl.
Luidspreker Luidspreker
09:33   Kettingreactie
Karl Jenkins Lullay
Jenkins - Lullay
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Jet Berkhout

In deze uitzending

Een toegankelijk, opgewekt en ontspannen lunchprogramma. Met inspirerende berichten, aandacht voor jong klassiek talent en vooral: veel mooie en verrassende muziek, van stokoud tot gloednieuw.
Luidspreker Luidspreker
12:51   Lekkere Track #296: Jean-Fery Rebel - Les Éléments, 1737 - deel I, "Le Chaos"
Elke dag in De Muziekfabriek: de lekkere track. Een stuk muziek dat om welke reden dan ook warm aanbevolen én geserveerd wordt door je...
Lekkere Track #296: Jean-Fery Rebel - Les Éléments, 1737 - deel I, "Le Chaos"
4 de Middag

14:00 - 16:00

4 de Middag Omroep MAX

Presentatie: Christiaan Kuyvenhoven

In deze uitzending

Muziek bij jouw middag. Luister maandag tot en met vrijdag naar dé muziek die de middag kleurt.
Podium

16:00 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

In Podium: nieuwe cd’s, muzieknieuws en concerttips.
Ons mailadres: podium@ntr.nl
Violist Joseph Puglia speelt muziek van J.S. Bach
Violist Joseph Puglia speelt muziek van Paul Hindemith
AVROTROS Vrijdagconcert

19:04 - 22:30

AVROTROS Vrijdagconcert AVROTROS

Presentatie: Mark Brouwers

In deze uitzending

Uitzending van het laatste concert van dirigent Bernard Haitink, rechtstreeks vanuit Luzern.
Wiener Philharmoniker 
Bernard Haitink, dirigent 
Emanuel Ax, piano
 
Beethoven - Pianoconcert nr. 4
Bruckner - Symfonie nr. 7
Opium

22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Annemieke Bosman

In deze uitzending

AVROTROS - Opium is hét kunst- en cultuurprogramma, met interviews en reportages, een artist in residence en een eigen Nachtkastje. En muziek om je te verwonderen, en dan bij in slaap te vallen.
Het gesprek - Timo de Rijk

Annemieke Bosman spreekt Timo de Rijk, directeur van het Design Museum Den Bosch. Het museum presenteert de eerste grote overzichtstentoonstelling van design van het Derde Rijk.

 De tentoonstelling toont de grote bijdrage van vormgeving aan de opkomst van de kwaadaardige nazi-ideologie. De nazi’s waren meesters in het inzetten van vormgeving om hun doel te bereiken; massa’s mensen wisten ze ermee aan hun kant te krijgen. Met de Volkswagen Kever, de Olympische Spelen in 1936, de swastika en de films van Leni Riefenstahl en belangrijke historische stukken uit Duitsland en Nederland. De tentoonstelling Design van het Derde Rijk toont de grote bijdrage van vormgeving aan de verspreiding en ontwikkeling van de kwaadaardige nazi-ideologie.

<p>Annemieke Bosman spreekt Timo de Rijk, directeur van het Design Museum Den Bosch. Het museum presenteert de eerste grote overzichtstentoonstelling van design van het Derde Rijk. <br/><br/> De tentoonstelling toont de grote bijdrage van vormgeving aan de opkomst van de kwaadaardige nazi-ideologie. De nazi’s waren meesters in het inzetten van vormgeving om hun doel te bereiken; massa’s mensen wisten ze ermee aan hun kant te krijgen. Met de Volkswagen Kever, de Olympische Spelen in 1936, de swastika en de films van Leni Riefenstahl en belangrijke historische stukken uit Duitsland en Nederland. De tentoonstelling Design van het Derde Rijk toont de grote bijdrage van vormgeving aan de verspreiding en ontwikkeling van de kwaadaardige nazi-ideologie.<br/></p>
Opium Backstage - Merel Vercammen

Merel Vercammen begon op vijfjarige leeftijd met vioollessen. Ze was prijswinnaar van de London Grand Prize Virtuoso Competition, het Prinses Christina Concours en het Nationaal Concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland en studeerde met hoogste onderscheiding af aan het Royal College of Music[1] te Londen. In maart 2019 kwam haar debuutalbum Symbiosis uit en op 8 september presenteert ze haar nieuwe cd The Zoo.

The Zoo
Ze presenteert haar gloednieuwe album met improvisaties. In een stijl die ze beschrijft als “vrij klassiek” is ze op zoek naar improvisaties in een klassieke stijl. Geïnspireerd door een rijke klassieke traditie waar veel ruimte is voor improvisatie, creëert ze muziek in het moment.Op The Zoo improviseert ze in verschillende duo’s, onder meer met pianist Rembrandt Frerichs en cellist Maya Fridman.
Foto: Marco Borggreve

<p>Merel Vercammen begon op vijfjarige leeftijd met vioollessen. Ze was prijswinnaar van de London Grand Prize Virtuoso Competition, het Prinses Christina Concours en het Nationaal Concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland en studeerde met hoogste onderscheiding af aan het Royal College of Music[1] te Londen. In maart 2019 kwam haar debuutalbum Symbiosis uit en op 8 september presenteert ze haar nieuwe cd The Zoo.<br style="color: rgb(82, 82, 82);background-color: rgb(255, 255, 255);"/><br style="color: rgb(82, 82, 82);background-color: rgb(255, 255, 255);"/><b style="color: rgb(82, 82, 82);background-color: rgb(255, 255, 255);"><b></b><b><b></b></b><b><b></b><b><b></b></b></b><b><b></b><b><b></b></b><b><b></b><b><b>The Zoo</b></b></b></b></b><br style="color: rgb(82, 82, 82);background-color: rgb(255, 255, 255);"/>Ze presenteert haar gloednieuwe album met improvisaties. In een stijl die ze beschrijft als “vrij klassiek” is ze op zoek naar improvisaties in een klassieke stijl. Geïnspireerd door een rijke klassieke traditie waar veel ruimte is voor improvisatie, creëert ze muziek in het moment.Op The Zoo improviseert ze in verschillende duo’s, onder meer met pianist Rembrandt Frerichs en cellist Maya Fridman.<br style="color: rgb(82, 82, 82);background-color: rgb(255, 255, 255);"/><i style="color: rgb(82, 82, 82);background-color: rgb(255, 255, 255);">Foto: Marco Borggreve</i><br/></p>
Luidspreker Luidspreker
23:50   Het nachtkastje van Anna Enquist - Dag 5
In Het Nachtkastje vertellen schrijvers over hun literaire voorkeuren, inspiratie en guilty pleasures aan de hand van boeken die naast hun...
Het nachtkastje van Anna Enquist - Dag 5
Luidspreker Luidspreker
23:03   Opium Atelier - Linde Bast - Dag 5
De bewoners van het Opium Atelier houden een blog bij.
Opium Atelier - Linde Bast - Dag 5

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht