Overzicht van 3 augustus 2019

De Nacht

00:00 - 07:00

De Nacht AVROTROS

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht. Van dit programma is vanwege de lengte geen 'uitzending gemist' beschikbaar.
Musica Religiosa

09:00 - 10:00

Musica Religiosa EO

Presentatie: Gerja Wolf

In deze uitzending

Iedere zaterdag wakker worden met klassieke muziek met een religieuze signatuur.
Een goedemorgen met... Louise Fresco

10:02 - 12:00

Een goedemorgen met... Louise Fresco AVROTROS

Presentatie: diverse presentatoren

In deze uitzending

Luister zaterdag naar Een Goedemorgen Met... schrijfster en wetenschapper Louise Fresco.
Louise Fresco

Louise Ottilie Fresco wordt in 1952 geboren in Meppel, groeit op in Brussel en studeert Landbouwwetenschappen in Wageningen, waar ze in 1986 ook in promoveert. In de jaren 70 al werkt Fresco voor de Verenigde Naties in Papoea-Nieuw-Guinea en Zaïre. Veldwerk in meer dan 60 landen combineert ze sindsdien met een academische carrière in onder andere Wageningen, Amsterdam en Stanford, met bestuurswerk, én met het schrijven van columns en romans.

Zo verschijnt in 2003 het boek De Kosmopolieten, het eerste van een trilogie. Als Fresco in 2006 haar functie als adjunct-Directeur-Generaal bij de VN-voedsel- en landbouworganisatie F.A.O. in Rome neerlegt, vinden haar ervaringen hun weerslag in de roman De Utopisten. Ook in het laatste deel van de trilogie, De Idealisten, dat vorig jaar verscheen, staat engagement centraal.

Naast haar werk voor de Wageningen University and Research en tal van andere universiteiten schrijft Louise Fresco een tweewekelijkse column in NRC, is ze lid van de redactieraad van literair Tijdschrift De Gids, en toen vorig jaar haar termijn als bestuurslid van het Koninklijk Concertgebouworkest erop zat, trad ze niet lang daarna toe aan het bestuur van het Nationale Opera en Ballet Fonds.

Foto: Jeroen Hofman

<p><a href="louiseofresco.com" target="">Louise Ottilie Fresco</a> wordt in 1952 geboren in Meppel, groeit op in Brussel en studeert Landbouwwetenschappen in Wageningen, waar ze in 1986 ook in promoveert. In de jaren 70 al werkt Fresco voor de Verenigde Naties in Papoea-Nieuw-Guinea en Zaïre. Veldwerk in meer dan 60 landen combineert ze sindsdien met een academische carrière in onder andere Wageningen, Amsterdam en Stanford, met bestuurswerk, én met het schrijven van columns en romans.</p><p>Zo verschijnt in 2003 het boek De Kosmopolieten, het eerste van een trilogie. Als Fresco in 2006 haar functie als adjunct-Directeur-Generaal bij de VN-voedsel- en landbouworganisatie F.A.O. in Rome neerlegt, vinden haar ervaringen hun weerslag in de roman De Utopisten. Ook in het laatste deel van de trilogie, De Idealisten, dat vorig jaar verscheen, staat engagement centraal.</p><p>Naast haar werk voor de Wageningen University and Research en tal van andere universiteiten schrijft Louise Fresco een tweewekelijkse column in NRC, is ze lid van de redactieraad van literair Tijdschrift De Gids, en toen vorig jaar haar termijn als bestuurslid van het Koninklijk Concertgebouworkest erop zat, trad ze niet lang daarna toe aan het bestuur van het Nationale Opera en Ballet Fonds.</p><p><i>Foto: Jeroen Hofman</i><br/></p>
NTR ZaterdagMatinee

14:00 - 17:30

NTR ZaterdagMatinee NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

In de zomerperiode zijn er geen ZaterdagMatinee-concerten in het Amsterdamse Concertgebouw, maar klinken er hoogtepunten uit het archief. Vandaag een concertherhaling uit het afgelopen seizoen met het Radio Filharmonisch Orkest olv Osmo Vänskä, waarbij Alexander Gavrylyuk soleerde in Rachmaninov's relatief onbekende 1e Pianoconcert. Daarnaast klonken werken van Saariaho en Beethoven. Aansluitend is nieuwe muziek te horen van Mathilde Wantenaar naast koormuziek van Tsjaikowski, en komt vanaf ca. 16.30 de componist Bram Kortekaas aan het woord, als speciale gast in een studioaflevering van het Matinee Café. Kortekaas schreef in 2017 in opdracht van de ZaterdagMatinee een nieuw werk voor koor en orkest: Voetnoten bij de menselijke komedie: Mijmeringen van Arnon Grunberg. De uitvoering in het Amsterdamse Concertgebouw werd afgelast vanwege de herdenkingsdienst voor Eberhard van der Laan. In het nieuwe seizoen beleeft dit stuk alsnog een volwaardige première.
Podium op Zaterdag

17:30 - 19:00

Podium op Zaterdag NTR

Presentatie: Wouter Pleijsier

In deze uitzending

Podium op Zaterdag, de weekendeditie van Podium. Met de nieuwste releases en tips voor poëzie, film en concerten. Daarnaast speciale aandacht voor crossover. Presentatie Wouter Pleijsier. Redactieadres: podium@ntr.nl.
Zomeravondconcert

19:00 - 23:00

Zomeravondconcert NTR

Presentatie: Wouter Pleijsier

In deze uitzending

Festival International d’Opéra Baroque & Romantique

Koor en orkest van La Chapelle Harmonique olv Vincent Tournet
Emmanuelle de Negri, sopraan
Philippe Talbot, tenor
Luigi de Donato, bas
Guillaume Andrieux, bariton
Ana Quintans, sopraan
Julie Roset, sopraan

Jean-Philippe Rameau - Les Indes Galantes, opera-ballet in 1 proloog en 3 aktes

Opname van 26 juli 2019, Cour des Hospices, Beaune
Vrije Geluiden: Edvard Grieg

23:00 - 00:00

Vrije Geluiden: Edvard Grieg VPRO

Presentatie: Aad van Nieuwkerk

In deze uitzending

Van Noorwegen (Edvard Grieg) via Italië (Orazio Colombano) en Mali (Moriba Koïta en het Quatuor Béla) naar Zweden (Bobby Krlic) in de Late Night Show van Vrije Geluiden. De mooiste weg is immers... een omweg!

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht