Overzicht van 17 augustus 2019

De Nacht

00:00 - 07:00

De Nacht AVROTROS

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht. Van dit programma is vanwege de lengte geen 'uitzending gemist' beschikbaar.
Musica Religiosa

09:00 - 10:00

Musica Religiosa EO

Presentatie: Elsbeth Gruteke

In deze uitzending

Iedere zaterdag wakker worden met klassieke muziek met een religieuze signatuur.
NTR ZaterdagMatinee

14:00 - 17:00

NTR ZaterdagMatinee NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

In de zomerperiode zijn er geen ZaterdagMatinee-concerten in het Amsterdamse Concertgebouw, maar klinken er hoogtepunten uit het archief. Vandaag een opera-middag, met een concertherhaling uit het afgelopen seizoen, waarbij de opera A village Romeo and Juliet van Fredrick Delius werd uitgevoerd, door het Radio Filharmonisch Orkest, Groot Omroepkoor en solisten olv Sir Mark Elder. Dit is de tweede van drie operamiddagen deze zomermaanden rond liefdesparen. Op 31 augustus een herhaling van Romeo et Juliette van Charles Gounod.
Podium Special

17:00 - 18:00

Podium Special NTR

Presentatie: Dieuwertje Blok

In deze uitzending

Podium op Zaterdag

18:00 - 19:00

Podium op Zaterdag NTR

Presentatie: Wouter Pleijsier

In deze uitzending

Podium op Zaterdag, de weekendeditie van Podium. Met de nieuwste releases en tips voor poëzie, film en concerten. Daarnaast speciale aandacht voor crossover. Presentatie Wouter Pleijsier. Redactieadres: podium@ntr.nl.
Zomereditie Podium op Zaterdag

Welkom bij de Podium op Zaterdag, met de zomereditie met het beste, mooiste, verrassendste van dit jaar op het gebied van cross-over en filmmuziek en nieuw verschenen CD’s. En deze hele zomer in Podium op Zaterdag poëzie van Tsead Bruinja. sinds januari is hij de dichter des vaderlands. Centraal staat zijn nieuwste bundel: ’Ik ga het donker maken in de bossen van’.Speciaal voor ons leest hij straks een gedicht uit die bundel.

De filmmuziek staat in het teken van de vorig jaar onverwacht overleden IJslandse filmcomponist Jóhann Jóhannsson (49). Deutsche Grammophon presenteert nu een box met maar liefst 7 CD’s met zijn filmmuziek en enkele concertstukken.

De cross-over is een heel bijzondere. Die gaat over Schubert en de liedkunst.De innige samenwerking tussen zanger en pianist, heeft een trouwe schare luisteraars, maar velen vinden de recitals veel te statisch en te traditioneel qua presentatie. De Britse zanger Bryan Benner gooit nu de knuppel in het hoenderhok. Hij vertaalde Schuberts teksten in het Engels, begeleidt zichzelf op de gitaar en vormde een apart bandje met een tuba-speler, een drummer en een cellist. Ze noemen zich The Erlkings, vrij naar het beroemde lied van Schubert: Erlkönig.

<p>Welkom bij de Podium op Zaterdag, met de<b> zomereditie</b> met het beste, mooiste, verrassendste van dit jaar op het gebied van cross-over en filmmuziek en nieuw verschenen CD’s. En deze hele zomer in Podium op Zaterdag <b>poëzie van Tsead Bruinja.</b> sinds januari is hij de dichter des vaderlands. Centraal staat zijn nieuwste bundel: ’Ik ga het donker maken in de bossen van’.Speciaal voor ons leest hij straks een gedicht uit die bundel.</p><p>De <b>filmmuziek</b> staat in het teken van de vorig jaar onverwacht overleden IJslandse filmcomponist <b>Jóhann Jóhannsson </b>(49). Deutsche Grammophon presenteert nu een box met maar liefst 7 CD’s met zijn filmmuziek en enkele concertstukken.</p><p>De <b>cross-ove</b>r is een heel bijzondere. Die gaat over Schubert en de liedkunst.De innige samenwerking tussen zanger en pianist, heeft een trouwe schare luisteraars, maar velen vinden de recitals veel te statisch en te traditioneel qua presentatie. De Britse zanger Bryan Benner gooit nu de knuppel in het hoenderhok. Hij vertaalde Schuberts teksten in het Engels, begeleidt zichzelf op de gitaar en vormde een apart bandje met een tuba-speler, een drummer en een cellist. Ze noemen zich The <b>Erlkings</b>, vrij naar het beroemde lied van Schubert: Erlkönig.<br/></p>
Prinsengrachtconcert

19:00 - 23:00

Prinsengrachtconcert AVROTROS

Presentatie: Jet Berkhout

In deze uitzending

Rechtstreekse uitzending van het Prinsengrachtconcert (38ste editie) vanaf de Prinsengracht te Amsterdam met de Finse topviolist Pekka Kuusisto. Hij wordt begeleid door zijn vrienden van Camerata RCO, een ensemble bestaande uit leden van het Koninklijk Concertgebouworkest.
Vrije Geluiden: Marco Mencoboni

23:00 - 00:00

Vrije Geluiden: Marco Mencoboni VPRO

Presentatie: Aad van Nieuwkerk

In deze uitzending

Een paar tips voor het komende Festival Oude Muziek, waar onder meer klavecinist, dirigent èn YouTuber Marco Mencoboni (als artist in residence) te zien en te horen zal zijn. Vrije Geluiden neemt tijdens het festival ook sessies op van verschillende artiesten, onder andere met Marco Mencoboni maar ook met de beroemde zanger Marco Beasley.

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht