Overzicht van 17 augustus 2019

De Nacht

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht. Van dit programma is vanwege de lengte geen 'uitzending gemist' beschikbaar.
Musica Religiosa

09:00 - 10:00

Musica Religiosa EO

Presentatie:

In deze uitzending

Iedere zaterdag wakker worden met klassieke muziek met een religieuze signatuur.
Een goedemorgen met...

10:02 - 12:00

Een goedemorgen met...Prinses Christina AVROTROS

Presentatie: Diverse Presentatoren

In deze uitzending

In verband met het overlijden van Prinses Christina, herhalen we vandaag de uitzending die zij presenteerde op 17 november 2007.
Prinses Christina
NTR ZaterdagMatinee

14:00 - 17:00

NTR ZaterdagMatinee NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

In de zomerperiode zijn er geen ZaterdagMatinee-concerten in het Amsterdamse Concertgebouw, maar klinken er hoogtepunten uit het archief. Vandaag een opera-middag, met een concertherhaling uit het afgelopen seizoen, waarbij de opera A village Romeo and Juliet van Fredrick Delius werd uitgevoerd, door het Radio Filharmonisch Orkest, Groot Omroepkoor en solisten olv Sir Mark Elder. Dit is de tweede van drie operamiddagen deze zomermaanden rond liefdesparen. Op 31 augustus een herhaling van Romeo et Juliette van Charles Gounod.
Podium

17:00 - 18:00

Podium Special NTR

Presentatie: Dieuwertje Blok

In deze uitzending

Vers van de pers: de nieuwste cd's, interviews, reportages en de laatste stand van zaken in klassieke-muziekland. Elke werkdag van 16:00 tot 19:00 uur en op zaterdag van 17:00 tot 19:00 uur op NPO Radio 4. Met Hans Haffmans, Dieuwertje Blok en Wouter Pleijsier.
Podium

18:00 - 19:00

Podium op Zaterdag NTR

Presentatie: Wouter Pleijsier

In deze uitzending

Podium op Zaterdag, de weekendeditie van Podium. Met de nieuwste releases en tips voor poëzie, film en concerten. Daarnaast speciale aandacht voor crossover. Presentatie Wouter Pleijsier. Redactieadres: podium@ntr.nl.
Zomeravondconcert

19:00 - 23:00

Prinsengrachtconcert AVROTROS/NTR

Presentatie: Jet Berkhout

In deze uitzending

Rechtstreekse uitzending van het Prinsengrachtconcert (38ste editie) vanaf de Prinsengracht te Amsterdam met de Finse topviolist Pekka Kuusisto. Hij wordt begeleid door zijn vrienden van Camerata RCO, een ensemble bestaande uit leden van het Koninklijk Concertgebouworkest.
Vrije Geluiden

23:00 - 23:59

Vrije Geluiden: Marco Mencoboni VPRO

Presentatie: Aad van Nieuwkerk

In deze uitzending

Een paar tips voor het komende Festival Oude Muziek, waar onder meer klavecinist, dirigent èn YouTuber Marco Mencoboni (als artist in residence) te zien en te horen zal zijn. Vrije Geluiden neemt tijdens het festival ook sessies op van verschillende artiesten, onder andere met Marco Mencoboni maar ook met de beroemde zanger Marco Beasley.

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht