Overzicht van 25 mei 2019

De Nacht

00:00 - 07:00

De Nacht AVROTROS

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht. Van dit programma is vanwege de lengte geen 'uitzending gemist' beschikbaar.
Musica Religiosa

09:00 - 10:00

Musica Religiosa EO

Presentatie: Elsbeth Gruteke

In deze uitzending

Iedere zaterdag wakker worden met klassieke muziek met een religieuze signatuur.
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Jet Berkhout

In deze uitzending

Een toegankelijk, opgewekt en ontspannen lunchprogramma. Met inspirerende berichten, jong klassiek talent in de rubriek "Vrij Spel" en vooral: veel mooie en verrassende muziek, van stokoud tot gloednieuw.
Luidspreker Luidspreker
12:15   Lekkere Track #212: Leos Janacek - Op een overwoekerd pad - "De Madonna van Frydek"
Lekkere Track #212: Leos Janacek - Op een overwoekerd pad - "De Madonna van Frydek"
Luidspreker Luidspreker
12:49   LIVE - Job Greuter: Jacques Brel - Amsterdam (Arr.)
LIVE - Job Greuter: Jacques Brel - Amsterdam (Arr.)
Luidspreker Luidspreker
13:06   LIVE - Job Greuter: Gottfried Heinrich Stölzel - Bist du bei mir BWV.508 (Arr.)
LIVE - Job Greuter: Gottfried Heinrich Stölzel - Bist du bei mir BWV.508 (Arr.)
NTR ZaterdagMatinee

14:00 - 17:30

NTR ZaterdagMatinee NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

Nationaal en internationaal staat de NTR ZATERDAGMATINEE bekend om zijn originele programmering. Live-uitzending van het concert vanuit het Concertgebouw in Amsterdam. Aansluitend ontvangt Hans Haffmans gasten in het MATINEE CAFÉ, ontmoetingsplek voor musici en fans. Vandaag met: dirigent Manfred Honeck en programmeur Floris Don van het Rotterdams Philharmonisch Orkest over het Matinee-concert met een Tsjechisch tintje. Daarna komen twee leden van het Alma Kwartet, 2e violist Benjamin Peled en cellist Nitzan Laster aan het woord, n.a.v. hun optreden op 31 mei in de Kleine Zaal van het Concertgebouw, met onder meer: Tsjechische muziek.
Luidspreker Luidspreker
16:32   Matinee Café: interview met Manfred Honeck en Floris Don
Dirigent Manfred Honeck en programmeur Floris Don van het Rotterdams Philharmonisch Orkest praten na over het concert.
Matinee Café: interview met Manfred Honeck en Floris Don
Luidspreker Luidspreker
17:02   Matinee Café: interview met Benjamin Peled van het Alma Quartet
Gesprek n.a.v. concert door het Alma Quartet met o.m. Tsjechische componisten op vrijdag 31 mei.
Matinee Café: interview met Benjamin Peled van het Alma Quartet
NTR Opera Live

19:00 - 23:00

NTR Opera Live NTR

Presentatie: Hein van Eekert

In deze uitzending

Complete opera's uit de grote (inter)nationale operahuizen, waar mogelijk rechtstreeks. Actualiteiten en veel muziek.
Strauss - Die Frau ohne Schatten: 150 jaar Wiener Staatsoper

Richard Strauss' opera Die Frau ohne Schatten is 100 jaar oud en de Wiener Staatsoper viert haar 150ste verjaardag.

Daarom dirigeert Christian Thielemann een ongecoupeerde uitvoering van Die Frau ohne Schatten met een cast vol Strauss-specialisten: Camilla Nylund, Nina Stemme, Evelyn Herlitzius, Stephen Gould en Wolfgang Koch.
Die Frau ohne Schatten is het verhaal van de Keizerin die, om als dochter uit het geestenrijk samen te kunnen zijn met de menselijke Keizer, zichzelf een schaduw moet verwerven. Doet ze dat niet, dan zal de Keizer in steen veranderen. Ze gaat met haar voedster op weg om een schaduw af te kopen bij een mensenvrouw, maar dit blijkt niet de manier te zijn om aan de voorwaarde te voldoen...
NTR Operalive zendt deze Matinee live, met vertraging uit (in Wenen is het een late middagvoorstelling). Foto: Wiener Staatsoper (Evelyn Herlitzius, Nina Stemme en Camilla Nylund)


De Keizer - Stephen Gould; De Keizerin - Camilla Nylund; De Voedster - Evelyn Herlitzius; De Geestenbode - Sebastian Holecek; Barak - Wolfgang Koch; De Verversvrouw - Nina Stemme; De jongeling - Benjamin Bruns; De Valk - Maria Nazarova; De Eenogige - Samuel Hasselhorn; De Gebochelde - Thomas Ebenstein; De Eenarmige - Ryan Speedo Green; De Bewaker van de Tempelingang - Maria Nazarova; Stem van boven - Monika Bohinec; Drie dienaressen - Ileana Tonca, Mariam Battistelli, Szilvia Voros; De Ongeborenen - Ileana Tonca, Mariam Battistelli, Virginie Verez, Szilvia Voros, Bongiwe Nakani; Solostemmen -  Ileana Tonca, Mariam Battistelli, Virginie Verez, Szilvia Voros, Bongiwe Nakani, Zoryana Kushpler

<p>Richard Strauss' opera Die Frau ohne Schatten is 100 jaar oud en de Wiener Staatsoper viert haar 150ste verjaardag.</p><p>Daarom dirigeert Christian Thielemann een ongecoupeerde uitvoering van Die Frau ohne Schatten met een cast vol Strauss-specialisten: Camilla Nylund, Nina Stemme, Evelyn Herlitzius, Stephen Gould en Wolfgang Koch.<br/>Die Frau ohne Schatten is het verhaal van de Keizerin die, om als dochter uit het geestenrijk samen te kunnen zijn met de menselijke Keizer, zichzelf een schaduw moet verwerven. Doet ze dat niet, dan zal de Keizer in steen veranderen. Ze gaat met haar voedster op weg om een schaduw af te kopen bij een mensenvrouw, maar dit blijkt niet de manier te zijn om aan de voorwaarde te voldoen...<br/>NTR Operalive zendt deze Matinee live, met vertraging uit (in Wenen is het een late middagvoorstelling). Foto: Wiener Staatsoper (Evelyn Herlitzius, Nina Stemme en Camilla Nylund)<br/></p><p><br/></p><p>De Keizer - Stephen Gould; De Keizerin - Camilla Nylund; De Voedster - Evelyn Herlitzius; De Geestenbode - Sebastian Holecek; Barak - Wolfgang Koch; De Verversvrouw - Nina Stemme; De jongeling - Benjamin Bruns; De Valk - Maria Nazarova; De Eenogige - Samuel Hasselhorn; De Gebochelde - Thomas Ebenstein; De Eenarmige - Ryan Speedo Green; De Bewaker van de Tempelingang - Maria Nazarova; Stem van boven - Monika Bohinec; Drie dienaressen - Ileana Tonca, Mariam Battistelli, Szilvia Voros; De Ongeborenen - Ileana Tonca, Mariam Battistelli, Virginie Verez, Szilvia Voros, Bongiwe Nakani; Solostemmen - <span style="color: rgb(82, 82, 82);background-color: rgb(255, 255, 255);float: none;"><span> </span>Ileana Tonca, Mariam Battistelli, Virginie Verez, Szilvia Voros, Bongiwe Nakani, Zoryana Kushpler</span></p>
Vrije Geluiden live uit Splendor

23:00 - 00:00

Vrije Geluiden live uit Splendor VPRO

Presentatie: Aad van Nieuwkerk

In deze uitzending

Live uit het café van Splendor in Amsterdam, waar Yumi Toyama en Daniel Kramer spelen vanavond mooie geconcentreerde pianomuziek hebben gespeeld van o.a. Hans van Eck en Xander Hunfeld. Deze componisten zijn te gast in de uitzending om te vertellen over hun nieuwe project 'De Dichter Spreekt'.

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht